Skip to main content
V Posavju -1° C Sreda, 11. december 2019
07.06.2019
09:41
Grafika: Ansat TV
V tokratnih kratkih vesteh iz oddaje Posavski tednik na Ansat TV o priznanjih Galeriji Božidar Jakac Kostanjevica na Krki, vaji Jadranski udar 2019 in Veliki nagradi Slovenije v speedwayu.

Kratke vesti iz oddaje Posavski tednik 363, 4. junij 2019

Galeriji Božidar Jakac dve priznanji

Galerija Božidar Jakac je za lanskoletno osrednjo razstavo Obrazi ekspresionizma prejela Valvasorjevo nagrado. Galerija Božidar Jakac in Občina Kostanjevica na Krki sta nedavno prejeli tudi bronasti znak Slovenia Green Destination.

Začela se je mednarodna vojaška vaja Jadranski udar 2019

V nedeljo, 2. junija, se je z otvoritveno slovesnostjo na letališču Cerklje ob Krki začela sedemdnevna vojaška vaja Jadranski udar 2019, na kateri Slovenska vojska že osmo leto zapovrstjo v sodelovanju z zavezniškimi državami in ob podpori vojaškega letalstva izvaja usposabljanje kontrolorjev združenih ognjev. Slovesnosti so se udeležili namestnik poveljnika sil Slovenske vojske brigadir Franc Koračin in predstavniki lokalnih skupnosti.

Dirka za Veliko nagrado Slovenije v speedwayu

Drugo dirko letošnje sezone Speedway GrandPrix je na Stadionu Matija Gubec v Krškem dobil Poljak Zmarzlik. V finalu je ugnal Slovaka Vaculika, Danca Madsena in svojega rojaka Dudeka. Žagar je s šestimi točkami končal na 12. mestu, zmagi v zadnjem nastopu je dodal "le" še tri tretja mesta, domačin Ivačič je v svoji drugi in tretji vožnji večera pripeljal do točke in tekmo končal z dvema. Škorja pa je svoj edini nastop končal brez točke.

Ansat TV

posavski tednik
ansat tv

Pridružite se nam

Poglejte tudi

Novice iz Posavja