Skip to main content
V Posavju 11.4° C Ponedeljek, 21. september 2020
09.08.2019
11:17
Grafika: Ansat TV
V tokratnih kratkih vesteh iz oddaje Posavski tednik na Ansat TV o sofinanciranju investicij v občini Brežice, likovni predstavitvi ob 100-letnici znamke Verigar ter o 2. Aninem glasbenem večeru.

Kratke vesti iz oddaje Posavski tednik 369, 6. avgust 2019

Sofinanciranje Ministrstva za obrambo v občini Brežice

Vlada Republike Slovenije je na sredini dopisni seji med drugim sprejela tudi Program sofinanciranja investicij v lokalno javno infrastrukturo v letih 2019 in 2020 s strani Ministrstva za obrambo. Tako občini Brežice v letih 2019 in 2020 predvidevajo sofinanciranje obnove lokalne ceste  do križišča v Dolenji Pirošici, ureditev križišča lokalnih cest v Črešnjicah ter ostale cestne infrastrukture v tem naselju. Ob tem bo obnove deležen tudi dvokilometrski odsek lokalne ceste Velike Malence – Vrhovska vas, sredstva pa bodo namenjena tudi za sofinanciranje nakupa novih gasilskih vozil.

Likovna predstavitev ob stoletnici znamke Verigar

Trenutno v Knjižnici Brežice gostijo razstavo filatelističnega društva Verigar. Ob stoletnici prve slovenske znamke je društvo v sodelovanju s filatelističnim krožkom OŠ Bizeljsko pripravilo likovni prikaz Verigarja. Tako se filatelisti trudijo slovensko dediščino ohraniti za nove generacije.

2. Anin glasbeni večer

Konec julija je v Anini cerkvici v Leskovcu potekal drugi Anin glasbeni večer. Z glasbo je navdušil godalni kvartet Bêlebend. Kvartet je zvenel ubrano, prepričljivo, občuteno. Dotaknil se je obiskovalcev, ki so s svojim obiskom in odzivom na muziciranje nagradili njihov angažma. Dogodek je z razstavo šopkov popestrila članica likovnega društva Oko Krško, Jožica Petrišič – umetnica, ki s svojo ustvarjalnostjo navdušuje na številnih področjih ustvarjanja.

Ansat TV

posavski tednik
ansat tv
video

Pridružite se nam

Poglejte tudi

Novice iz Posavja