Skip to main content
V Posavju 21.6° C Četrtek, 1. oktober 2020
16.08.2019
13:37
Grafika: Ansat TV
V tokratnih kratkih vesteh iz oddaje Posavski tednik na Ansat TV o sredstvih za pospeševanje razvoja malega gospodarstva in subvencioniranju socialno varstvene storitve socialnega servisa v Brežicah.

Krško: Sredstva za pospeševanje razvoja malega gospodarstva

Občina Krško je objavila javni razpis o dodeljevanju proračunskih sredstev za pospeševanje razvoja malega gospodarstva v občini Krško za leto 2019. Omenjena sredstva bodo dodelili v primeru naložb v nakup nove opreme in nematerialnih investicij, za svetovalne storitve za izdelavo razpisne dokumentacije, kot tudi za prijavo na državne in mednarodne razpise, za promocijo izdelkov in storitev na sejmih in razstavah ter posebno usposabljanje in dodatno izobraževanje, ob tem pa v poštev pridejo tudi sredstva za spodbujanje delovanja strokovnih društev in združenj na področju podjetništva.

Brežice: Subvencioniranje socialno varstvene storitve socialnega servisa

Na spletni strani Občine Brežice so objavili javni razpis za subvencioniranje socialno varstvene storitve socialnega servisa celodnevne povezave prek osebnega telefonskega alarma občanom občine Brežice. "Na razpis se lahko prijavijo občani, ki imajo s katerim od ponudnikov, ki izvajajo storitev varovanja na daljavo, že sklenjeno pogodbo za osnovno storitev. Občina Brežice bo subvencionirala varovanje na daljavo v obliki mesečne subvencije za obdobje 24 mesecev. Za stroške priključnine ali stroške opreme pa subvencija ni možna," dodajajo v Brežicah.

Andrej Martinčič v 21 urah iz Krškega na Triglav iz nazaj

Gorski ultra tekač in rekreativni kolesar na dolge proge Andrej Martinčič se je v četrtek, 8. avgusta, podal na kolesarko-pohodniški izziv. Za cilj si je zadal v 24 urah iz domačega Krškega prikolesariti do Aljaževega doma v Vratih, se peš povzpeti na Triglav sestopiti nazaj v dolino in se s kolesom vrniti v Krško. 375 km dolgo pot s 4900 višinskimi metri vzpona je sklenil v petek ob 18. uri in 20 minut, ko se je vrnil na Trg Matije Gubca, kar pomeni, da je za celotno pot potreboval zgolj 21 ur in 20 minut.

Ansat TV

krško
brežice
posavski tednik
ansat tv
video

Pridružite se nam

Poglejte tudi

Novice iz Posavja