Skip to main content
V Posavju 19° C Torek, 29. september 2020
23.08.2019
09:33
Grafika: Ansat TV
V tokratnih kratkih vesteh iz oddaje Posavski tednik na Ansat TV o delovanju NEK v juliju 2019, začetku delovanja sistema Bržkolo, pevskem festivalu v Brežicah in krškem rokometu v novi sezoni.

NEK v juliju 2019

Nuklearna elektrarna Krško je v juliju proizvedla dobrih 530 tisoč MWh bruto električne energije na izhodu generatorja oziroma je oddala v elektroenergetsko omrežje nekaj manj kot 504 tisoč MWh električne energije. V tem mesecu je bila proizvodnja za 1,75 % večja od načrtovane, ki je bila 495 tisoč MWh. Reka Sava se je zaradi delovanja NEK v juliju segrevala povprečno za 2,6 ºC in največ za 3 ºC od dovoljenih 3 ºC. V tem mesecu so sicer uskladiščili 10,4 kubičnega metra nizko in srednje radioaktivnih odpadkov.

Bržkolo v Brežicah

V Brežicah so tudi uradno odprli avtomatiziran sistem izposoje koles, imenovan Bržkolo. V sistem je vključenih skupno 32 koles, ki bodo občanom brezplačno na voljo za 14 ur vožnje na teden, za izposojo pa se je treba najprej registrirati in pridobiti kartico. Gre za modularen avtomatiziran sistem za izposojo koles, ki deluje po principu pridobitve uporabniške »pametne« kartice, s katero si lahko posameznik izposodi kolo na eni lokaciji, opravi vožnjo do druge lokacije in tam kolo vrne.

Mednarodni otroški pevski festival v Brežicah

V Brežicah letos četrto leto pripravljajo Mednarodni otroški pevski festival, na katerem bodo nastopili otroci stari med 6 in 17 let. Po treh avdicijah, na katere se je prijavilo kar 117 otrok iz Slovenije, Bolgarije, Srbije, Bosne in Hercegovine, Hrvaške in Rusije so že v juniju izbrali 60 pevcev. V petek in soboto bosta v dvorani Mladinskega centra Brežice potekala polfinalna večera, v nedeljo, 25. avgusta, pa na grajskem dvorišču sledi finalna prireditev.

Krški rokometaši pred novo sezono

Za krškimi rokometaši sta dva tedna priprav na novo sezono v 1. B slovenski rokometni ligi. Priprave so začeli v popolni zasedbi, ekipi so se priključili štirje novi rokometaši. Trener članske ekipe ostaja Uroš Šerbec, njegov pomočnik pa Goran Brečko. Krčani bodo prvenstvo začeli 14. septembra s tekmo v Škofljici, do takrat pa jih čakajo še tri pripravljalne tekme in turnir na Hrvaškem.

Ansat TV

video
posavski tednik
ansat tv
krško
brežice
sevnica

Pridružite se nam

Poglejte tudi

Novice iz Posavja