Skip to main content
V Posavju 21.3° C Četrtek, 1. oktober 2020
30.08.2019
12:41
Grafika: Ansat TV
V tokratnih kratkih vesteh iz oddaje Posavski tednik na Ansat TV o neurju na Blanci, razpisu v Brežicah, prikazovalniku hitrosti in sevniškem planinskem maratonu.

Kratke vesti iz oddaje Posavski tednik 372

Neurje na Blanci

V soboto zvečer je območje občine Sevnica zajelo neurje z močnim dežjem. Na terenu so gasilci iz petih gasilskih društev črpali meteorno vodo iz stanovanjskih in gospodarskih objektov ter preprečili vdor vode v objekte. Meteorna voda je zalila več cest in sprožilo se je nekaj plazov. V naselju Blanca je v podvozu zaradi meteorne vode obstalo osebno vozilo, ki so ga gasilci s tehničnim posegom potegnili iz vode.

Javni razpis za pospeševanje razvoja podjetništva

Na Občini Brežice so objavili javni razpis za pospeševanje razvoja podjetništva v občini Brežice za leto 2019. V razpisu so za štiri različne sklope skupaj namenili 140.000 evrov sredstev. V prvem sklopu gre za sofinanciranje investicij, v drugem za sofinanciranje stroškov odpiranja novih delovnih mest, povezanih z investicijo, v tretjem sklopu za sofinanciranje stroškov, povezanih z udeležbo podjetnikov na sejmih za predstavitev inovativnih proizvodov in storitev, v zadnjem pa za subvencioniranje najemnin v starem mestnem jedru. Rok za prijavo na razpise je 15. september, več informacij pa so o razpisu in omenjenih sklopih objavili na spletni strani Občine Brežice.

Nove talne označbe pri Osnovni šoli Boštanj

Večja pozornost voznikov, ko se vozijo mimo šol ali vrtcev pomeni tudi večjo varnost najmlajših udeležencev v prometu. Na previdnost jih poleg cestnih znakov opozarjajo tudi talne označbe, ki so zaradi izstopajočih živih barv zelo vidne. Pri Osnovni šoli Boštanj so tako v teh dneh zaključili s svežim barvanjem talnih označb, ki bodo učinkovito opozarjale voznike na večjo pozornost.

Občini Brežice in Sevnica prejeli prikazovalnik hitrosti

Agencija za varnost prometa je na podlagi javnega razpisa v brezplačni desetmesečni najem 30 občinam podelila prikazovalnike hitrosti »Vi vozite«. Prejeli sta ga tudi občini Sevnica in Brežice. Prikazovalniki hitrosti so se že v preteklosti izkazali kot učinkovito sredstvo za takojšnje zmanjšanje povprečnih hitrosti.

Sevniški planinski maraton 2019

Planinsko društvo Lisca Sevnica v soboto, 31. avgusta, pripravlja športno tekmovalno in pohodno-rekreativno prireditev 5. Sevniški planinski maraton. Udeleženci bodo lahko izbirali med 4 pohodnimi "trail" potmi od 6 do 45 kilometrov, ki potekajo pretežno po Sevniški planinski poti.

Ansat TV

posavski tednik
ansat tv
video
krško

Pridružite se nam

Poglejte tudi

Novice iz Posavja