Skip to main content
V Posavju -3.1° C Petek, 24. januar 2020
09.09.2019
07:11
Grafika: Ansat TV
V tokratnih kratkih vesteh iz oddaje Posavski tednik na Ansat TV o sanaciji plazu na Kalu, obisku v Brežicah, slovesu v Krškem, padalci v Cerkljah in Jakobu Štiglu.

Kratke vesti iz oddaje Posavski tednik 373, 3. september

Sanacija plazu na Kalu uspešno zaključena

V teh dneh so se zaključila gradbena dela sanacije plazu na Kalu, ki so potekala v poletnih mesecih. Plaz na območju ceste Šentjanž–Štajngrob je namreč v letu 2017 povzročil poškodbe, ki so se kljub utrjevanju ceste ob vsakem močnem deževju izražale v posedanju in drsenju materiala s ceste.

Občino Brežice obiskali pripadniki Civilne zaščite dežele Spodnje Avstrije

Vodstvo in pripadniki Civilne zaščite dežele Spodnje Avstrije so si za večdnevni obisk izbrali Slovenijo na podlagi dolgoletnega dobrega sodelovanja s Civilno zaščito občine Brežice. Poleg brežiške občine in Posavja pa so avstrijski prostovoljci obiskali tudi Obalo in prestolnico.

Marjan Jazbec Gašo

Po 20 letih urejanja in skrbi za zelenico Stadiona Matije Gubca, pomožnih igrišč in okolice stadiona je Marjan Jazbec Gašo odšel novim zgodbam naproti. Iz Krškega se namreč seli na Madžarsko, kamor so ga povabili k sodelovanju pri upravljanju novega, sodobnega nogometnega stadiona v Szegedu. Temu čarodeju priprave nogometnih zelenic so se pred sobotno tekmo zahvalili v krškem klubu.

Padalci v Cerkljah ob Krki

Na seji Vlade Republike Slovenije so se seznanili s tehničnim dogovorom z Belgijo glede usposabljanja skokov s padali. To do 13. septembra poteka na posavskem nebu.  Kot pravijo v sporočilu, bo do 80 pripadnikov belgijske vojske z letalom C-130 in z vozili za transport pripadajoče opreme na letališču v Cerkljah ob Krki sodelovalo na usposabljanju skokov s padali z velikih višin in višin.

Jakob Štigl zaigral na Festivalu Avsenik 2019

Od 23. do 25. avgusta je v Begunjah na Gorenjskem potekal Festival Avsenik 2019, na katerem je nastopil tudi Jakob Štigl z Razborja pod Lisco, absolutni zmagovalec mednarodnega Avsenikovega harmonikarskega tekmovanja leta 2018 in prejemnik prestižnega kipca Slavka Avsenika.

Ansat TV

posavski tednik
ansat tv
krško
brežice
sevnica

Pridružite se nam

Poglejte tudi

Zadnje novice

Novice iz Posavja