Skip to main content
V Posavju 27.8° C Petek, 10. julij 2020
04.10.2019
09:31
Grafika: Ansat TV
V nadaljevanju poglejmo nekaj kratkih vesti iz posavskih občin. Tokrat o klopci ljubezni na Grmadi, projektu Sopotniki v Brežicah in 11. grajski trgatvi na Gradu Sevnica.

Kratke vesti iz oddaje Posavski tednik 377, 1. oktober 2019

Klopca ljubezni na Grmadi

V občini Krško so letošnji pester Evropski teden mobilnosti v soboto v sodelovanju s Planinskim društvom Videm – Krško zaključili s pohodom na Grmado, kjer so postavili t. i. klopco ljubezni na razgledni točki. Krško se je tako priključilo vseslovenskemu projektu Na poti do srca, ki se je začel pred leti na Dreveniški gori, zdaj pa je teh klopi z razgledom že petnajst.

Projekt Sopotniki – kmalu nabava novega vozila

Občina Brežice je za namen brezplačnih prevozov Sopotniki kupila nov avtomobil, zaradi povečanega povpraševanja po prevozih pa že razmišlja o nakupu dodatnega avtomobila. Trenutno 16 prostovoljk in prostovoljcev prevaža po opravkih več kot 200 posameznih uporabnikov. Kot voznika prostovoljca pa sta se prejšnji teden preizkusila tudi župan Občine Brežice Ivan Molan in direktorica občinske uprave Gordana Radanovič.

11. grajska trgatev na Gradu Sevnica

Na Gradu Sevnica je v organizaciji Zavoda za kulturo, šport, turizem in mladinske dejavnosti Sevnica potekala tradicionalna 11. grajska trgatev. Množica grajskih botrov in podpornikov se je v lepem vremenu zbrala z namenom, da potrga grozdje s 500 trt modre frankinje v grajskem vinogradu. Prešerno vzdušje se je po dobro opravljenem delu v vinogradu nadaljevalo ob pogostitvi z lokalno značilnimi dobrotami in vini v grajskem parku nad vinogradom.

Ansat TV

ansat tv
krško
brežice
sevnica
kostanjevica na krki
posavski tednik

Pridružite se nam

Poglejte tudi

Novice iz Posavja