Skip to main content
V Posavju 21.5° C Sreda, 12. avgust 2020
12.11.2019
08:26
Grafika: Ansat TV
V kratkih vesteh iz oddaje Posavski tednik 382, ki je na Ansat TV na sporedu vsak torek, o NEK po remontu, občinskem prazniku v sevnici, srečanju posavskih in zasavskih gasilk in Posavcih na Dunaju.

Kratke vesti iz oddaje Posavski tednik 382

5. november 2019

NEK po remontu Po uspešno končanem remontu in vklopu v slovensko elektro-energetsko omrežje je Nuklearna elektrarna Krško v noči s petka na soboto, s 1. na 2. november, prišla na polno moč. Letošnji redni remont se je v Nuklearni elektrarni Krško začel 1. oktobra, v tem času pa so opravili menjavo jedrskega goriva, preventivna vzdrževalna dela in opravili deset večjih naložb s področja tehnološke nadgradnje.

Občina Sevnica pred občinskim praznikom

V Sevnici so pričeli s praznovanjem občinskega praznika, v sklopu katerega bodo skozi mesec potekali številni dogodki in prireditve v organizaciji občine, krajevnih skupnosti, podjetij in ustanov, društev in posameznikov. Sevniški župan obdobje od lanskega do letošnjega praznika ocenjuje kot uspešno, saj so uspeli realizirati večino zastavljenih projektov.

Krajevna skupnost Šentjanž obeležila svoj krajevni praznik

V petek, 25. oktobra, so v Krajevni skupnosti Šentjanž obeležili svoj krajevni praznik. Zbrane v Kulturni dvorani Šentjanž nagovoril predsednik sveta Krajevne skupnosti Šentjanž Boštjan Repovž, ki je v svojem nagovoru zbranim opisal način dosedanjega dela sveta krajevne skupnosti Šentjanž in načrte za prihodnje ureditve. Priznanje krajevne skupnosti je za prepoznano družbeno delovanje v kraju v letošnjem letu prejelo Društvo prijateljev mladine Šentjanž, ki v letošnjem letu praznuje tudi 40. obletnico delovanja.

Okusi Posavja na predstavitvah doma in v tujini

Center za podjetništvo in turizem Krško je kot nosilec in koordinator posavskega produkta Okusi Posavja postavil platformo za uspešno sodelovanje in povezovanje posavskih ponudnikov. Ti so z letošnjim Tednom okusov Posavja naredili prve korake v smeri razvoja gastronomske znamke, ki bo združila najboljše kuharje, vinarje, pivovarje in pridelovalce v regiji. Pričeli so tudi z izvajanjem skupnih promocijskih aktivnosti, ki bodo krepile omenjeno znamko skozi celo leto. Oktobra so se tako Okusi Posavja predstavili na Dunaju.

Srečanje posavskih in zasavskih gasilk

Tretja oktobrska sobota v mesecu požarne varnosti je že tradicionalno namenjena srečanju posavskih in zasavskih gasilk, ki je dolga leta potekalo v obliki okrogle mize na Raki, z letom 2018 pa se je začela načrtovana vsakoletna menjava lokacij in tako je lani dogodek potekal v okviru Prostovoljnega gasilskega društva Veliki Trn, letos pa je gostiteljsko vlogo prevzelo Prostovoljno gasilsko društvo Gora.

Celulozarji v Ljubljani

Na zadnjo oktobrsko soboto se je 16 plavalk in plavalcev Plavalnega kluba Celulozar Krško v Ljubljani udeležilo prve letošnje tekme za razvojni pokal. Najuspešnejša je bila Ema Menoni, ki je trikrat stopila na najvišjo stopničko, saj je bila najboljša na 50m hrbtno, 100m mešano in 100m prsno, druga pa je bila na 400m prosto. Poleg medalj je na koncu tekmovanja dobila tudi pokal za zmago v skupnem seštevku treh disciplin. Na oder za zmagovalke se je uvrstila tudi Sara Dobnik, ki je bila druga na 100m prsno, četrta pa je bila na 100m mešano.

Ansat TV

posavski tednik
ansat tv
video

Pridružite se nam

Poglejte tudi

Novice iz Posavja