Skip to main content
V Posavju 22.8° C Sreda, 12. avgust 2020
15.11.2019
07:43
Grafika: Ansat TV
V kratkih vesteh iz oddaje Posavski tednik 383, ki je na Ansat TV na sporedu vsak torek, o dobrodelnem martinovanju, karateistih v Poreču in udeležbi na šahovski olimpiadi.

Kratke vesti iz oddaje Posavski tednik 383, 12. november 2019

Martinovanje v KZ Krško

V petek sta Kmečka zadruga Krško in družba Kostak pod grajskimi oboki Kleti Krško gostili že 13. martinovanje, ki ga tradicionalno prirejata za poslovne partnerje, predstavnike občin in drugih organizacij ter sodelavce. Prijetno neformalno srečanje so tudi letos pospremili z glasbo, dobrodelnostjo in blagoslovom mladega vina. Druženje ob Martinovem ima že tradicionalno tudi dobrodelno noto. Družba Kostak in Kmečka zadruga Krško sta v okviru letošnjega dogodka z donacijo v višini 500 evrov razveselila Društvo Sožitje Krško. V imenu društva za pomoč osebam z motnjami v duševnem razvoju je donacijo prevzel predsednik Bojan Cizel. Poleg donacije pa je Miljenko Muha v imenu družbe Kostak Društvu Sožitje predal tudi podpisane vratarske rokavice Jana Oblaka.

Plavalčki v Sarajevu

Minuli vikend so se člani Športnega društva Plavalček udeležili tekmovanja v paraplavanju Sarajevo Open. Tekmovalo je 90 športnikov invalidov iz 7 držav. Plavalčki so bili zelo uspešni, saj so priplavali kar 10 kolajn. Jan Šlogar je na 50m prsno, prosto in hrbtno osvojil 3. mesto, Miha Pavlič na 100m prsno in 100m prosto 2. mesto, na 50m prosto pa 3. mesto. Rok Slapšak je osvojil 3. mesto na 50m delfin, prosto in prsno in Maj Režman je na 100m prsno osvojil 2. mesto.

4 bronaste medalje v olimpijskem karateju

Na 21. mednarodnem karate turnirju v Poreču, kjer je nastopilo 300 tekmovalcev iz 40 klubov iz 4 držav, so mladi karateisti uspešno zastopali barve Kluba borilnih veščin Sevnica. S pravo mero borbenosti in vztrajnosti so se v športnih borbah na zmagovalne stopničke zavihteli 4-krat, žal pa ostali brez najžlahtnejše zlate medalje.

Larisa Kuhar na šahovski olimpiadi

Članica Šahovskega kluba Triglav Krško Larisa Kuhar se je v Turčiji udeležila svetovne šahovske olimpijade za mlade do 16 let. Igrala je v odprti konkurenci na 2. šahovski plošči v ekipi, kjer so igrali na štirih šahovskih ploščah. V močni tekmovalni konkurenci na 2. plošči je osvojila 3 točke od možnih 9, kar je zelo lep rezultat.

Ansat TV

krško
video
posavski tednik

Pridružite se nam

Poglejte tudi

Novice iz Posavja