Skip to main content
V Posavju 21.7° C Sreda, 12. avgust 2020
22.11.2019
07:49
Grafika: Ansat TV
V kratkih vesteh iz oddaje Posavski tednik 384, ki je na Ansat TV na sporedu vsak torek, o slovenskem zajtrku v Krškem in Pišecah, delovanju NEK v oktobru in fitnesu na prostem v Brestanici.

Kratke vesti iz oddaje Posavski tednik 384, 19. november

Delovanje Nuklearne elektrarne Krško v oktobru 2019

Po zaključenem 30. gorivnem ciklusu se je v Nuklearni elektrarni Krško 1. oktobra začel redni remont. Kljub temu so v oktobru proizvedli dobrih 23 tisoč MWh električne energije. V tem mesecu so v Nuklearni elektrarni Krško uskladiščili 3,328 kubičnega metra nizko in srednje radioaktivnih odpadkov.

Fitnes na prostem Brestanica

V Brestanici bo med olimpijskim bazenom, igriščem za odbojko na mivki in Osnovno šolo Adama Bohoriča zrasel fitnes na prostem. Načrtujejo najmanj 7 naprav, javno naročilo je že zunaj. Z umestitvijo zunanjih fitnes naprav bo zaokrožena celota športno rekreacijskega centra, pridobljena bo nova aktivnost, ki jo bo v sklopu športne vzgoje lahko koristila tudi osnovna šola, ki je v neposredni bližini.

V spomin na žrtve prometnih nesreč prižgali sveče

Svetovnemu dnevu spomina na žrtve prometnih nesreč, ki je letos potekal pod sloganom Življenje ni rezervni del, so se v nedeljo pridružili tudi v Krškem. V organizaciji Občine Krško in Sveta za preventivo in vzgojo v cestnem prometu so se na Trgu Matije Gubca žrtev prometnih nesreč spomnili s prižigom sveč.

Tradicionalni slovenski zajtrk na OŠ Jurija Dalmatina Krško

Kot vsako leto se je Občina Krško tudi letos ob dnevu slovenske hrane pridružila projektu Tradicionalni slovenski zajtrk. V okviru zajtrka je podžupan občine Krško Vlado Grahovac v petek k zajtrku sedel z učenci ter zaposlenimi na OŠ Jurija Dalmatina Krško, ki so ta dan posvetili zdravi prehrani in gibanju ter delavnicam v okviru Društva za boljši svet. Ravnateljica krške osnovne šole Valentina Gerjevič in krški podžupan sta uvodoma po šolskem radiu nagovorila učence ter spregovorila o pomenu lokalno pridelane hrane in zajtrka za zdravje.

Tradicionalni slovenski zajtrk na OŠ Maksa Pleteršnika Pišece

Petkovo jutro so tudi na Osnovni šoli Maksa Pleteršnika Pišece začeli s tradicionalnim slovenskim zajtrkom. Prav vsi, učitelji in učenci, so se zbrali v šolski jedilnici in si skupaj privoščili mleko ali čaj, kruh, maslo, med in jabolka. Učenci višjih razredov so povedali, zakaj je zajtrk zdrav in kaj pomeni, če hrano dobimo od lokalnih kmetov …

Ansat TV

posavski tednik
ansat tv
video

Pridružite se nam

Poglejte tudi