Skip to main content
V Posavju 18.8° C Četrtek, 13. avgust 2020
13.12.2019
11:46
Grafika: Ansat TV
V kratkih vesteh iz oddaje Posavski tednik 387 o obnovi Tončkovega doma na Lisci, ponovni uporabi in spremenjenih navadah ter mantrailing šolanju psov v Brežicah.

Kratke vesti iz oddaje Posavski tednik 387

10 let Fakultete za turizem Univerze v Mariboru

Fakulteta za turizem Univerze v Mariboru je s prireditvijo v slovesnem ambientu Viteške dvorane brežiškega gradu obeležila prvo desetletje svojega obstoja. Ob tem so podelili priznanja in nagrade fakultete in se zahvalili vsem, ki so kakorkoli prispevali k nastanku in razvoju Fakultete za turizem Univerze v Mariboru.

Študijski program Pametne zgradbe

V Slovenijo prihaja študijski program za izpopolnjevanje za pametne zgradbe. Program so sooblikovali slovenski partnerji, v projektu sodelujejo Območna obrtno-podjetniška zbornica Krško, Center Republike Slovenije za poklicno izobraževanje in Šolski center Novo mesto. Omenjeni so skupaj s partnerji iz Hrvaške in Italije na pol poti pri razvoju projekta, katerega glavni cilj je razvoj kurikuluma – programa pametnih zgradb. Kot pravijo, bo ta narejen po meri gospodarstva, saj bo vseboval več različnih področij.

Nagrada za projekt Gradovi Posavja

Projekt Gradovi Posavja, ki združuje Grad Podsreda, Grad Rajhenburg, Galerijo Božidar Jakac Kostanjevica, Grad Sevnica, Grad Brežice in Grad Mokrice, je prejel nagrado Jakob 2020 in naziv ambasador inovativnosti v turizmu za področje inovativne turistične vsebine in programi v gradovih in dvorcih 2020. Naziv in nagrado bodo prejeli 29. januarja na slovesnem odprtju 31. sejma Alpe-Adria v Ljubljani.

Tabor poklicnih priložnosti

Na Taboru poklicnih priložnosti, ki je potekal v Mladinskem centru Krško, so devetošolci iz okoliških osnovnih šol skozi zanimiva predavanja, kreativne delavnice, zabavne igre in praktične oglede podjetij spoznavali poklice in zbirali informacije, ki jim bodo pomagale pri odločanju glede nadaljevanja šolanja in izbiri poklicne kariere. Učenci so imeli, poleg praktičnih delavnic pod mentorstvom mladinskih delavcev, na katerih so spoznavali sami sebe in svoje kompetence, tudi več predavanj.

(eP)

posavski tednik
video

Pridružite se nam

Poglejte tudi

Novice iz Posavja