Skip to main content
V Posavju 18.8° C Četrtek, 13. avgust 2020
20.12.2019
13:20
Grafika: Ansat TV
V kratkih vesteh iz oddaje Posavski tednik 387 o novih pridobitvah v Zdravstvenem domu Krško, srečanju prostovoljcev v Tržišču in gasilcev v Krškem ter obisku Dedka Mraza na Senovem.

Kratke vesti iz oddaje Posavski tednik 388

Zdravstveni dom Krško z novimi vozili

Zdravstveni dom je letos občutno posodobil vozni park, ki šteje 23 vozil. Z zamenjavo treh službenih vozil v skupni višini 51.000 evrov želi Zdravstveni dom Krško izboljšati kakovost pogojev dela patronažne službe in voznikov sanitetnih prevozov na območju občine Krško in Kostanjevica na Krki. Za patronažno službo so tako kupili dve novi vozili in enega za sanitetne prevoze. Življenjska doba patronažnega vozila je 12 let, življenjska doba sanitetnega pa 6 let.

Srečanje prostovoljcev programa Starejši za starejše

V Tržišču so se srečali prostovoljci iz sevniških društev upokojencev, ki so vključeni v program Starejši za starejše. Program medsebojne pomoči starejših za višjo kakovost življenja doma in večjo vključenost v družbo omogoča bolj neodvisno življenje starejših in dostojno preživljanje starosti. V občini Sevnica so v program vključena vsa društva upokojencev, ki v sodelovanju z različnimi strokovnimi službami v lokalnem okolju pomagajo vsem starejšim od 69 let, ki potrebujejo pomoč in pogovor.

Gasilska zveza Krško sklenila leto 2019

Tudi letos je Gasilska zveza Krško v zaključnem mesecu koledarskega leta poskrbela, da so celoletno delo sklenili skupaj tisti, ki največ časa (organizacijsko, logistično in še kako) posvetijo gasilstvu v vlogi funkcionarjev v komisijah, poveljstvu, upravnem in nadzornem odboru ter tisti, ki so tlakovali pot, da zdajšnja generacija lahko uspešno nadaljuje zastavljeno – starejši gasilci.

Dedek Mraz pri Sončkih

Tudi letos se je dedek Mraz odločil, da s svojim spremstvom obišče člane Društva Sonček Posavje. Pravzaprav so ga z igro in s pesmijo priklicali učenci Osnovne šole Koprivnica. Kot pritiče, je s snežinkami podelil darila članom društva. Predsednica Nataša Solomun je ob tem predstavila samo delovanje Društva Sonček Posavje v letošnjem letu. Izpostavila je sodelovanje v programu PEGAS in projektu MOST, kar je za društvo velika dodana vrednost.

(eP)

posavski tednik
krško
sevnica
video

Pridružite se nam

Poglejte tudi

Novice iz Posavja