Skip to main content
V Posavju 31.6° C Ponedeljek, 10. avgust 2020
13.01.2020
12:34
Grafika: Ansat TV
V kratkih vesteh iz oddaje Posavski tednik 391 o novih pridobitvah v Zdravstvenem domu Krško, srečanju prostovoljcev v Tržišču in gasilcev v Krškem ter obisku Dedka Mraza na Senovem.

Kratke vesti iz oddaje Posavski tednik 391, 7. januar 2020

Nuklearna elektrarna Krško v letu 2019

Pravkar končano leto 2019 so uspešno sklenili v Nuklearni elektrarni Krško. V remontnem letu so končali nad načrti. Proizvedli so namreč 5.533 gigavatnih ur električne energije, kar je skoraj dva odstotka več, kot so načrtovali. V letošnjem letu sicer ne bo remonta, bodo pa zato v elektrarni nadaljevali s projektom Programa nadgradnje varnosti. V letu 2020 načrtujejo proizvodnjo 5.955 gigavatnih ur električne energije.

Dan samostojnosti in enotnosti v Radečah

26. decembra so se pri spomeniku spomina na vojno za samostojno Slovenijo v parku v Radečah zbrali občani, ki so z nastopajočimi vred na proslavi ob dnevu samostojnosti in enotnosti obeležili državni praznik. V spremljajočem kulturnem programu so sodelovali člani Gledališkega društva Radeče in Moški pevski zbor Papirničar Jagnjenica, Zveza veteranov vojne za Slovenijo pa se je poklonila spominu na pot do samostojnosti in padlim žrtvam z vencem in svečami. Slovesnost so spremljali praporščaki številnih društev z območja radeške občine.

Sprejem štipendistk in štipendistov Občine Sevnica

V konferenčni dvorani Komunale Sevnica potekal sprejem štipendistov. Namen sprejema je bil med seboj povezati mlade občane, ki so vključeni v programe štipendiranja Občine Sevnica. Občina Sevnica podeljuje štipendije v treh vsebinskih sklopih: za srednješolsko izobraževanje za deficitarne poklice, za bodoče prevzemnike kmetij in za nadarjene dijake in študente s področja kulture, ki študirajo v tujini. Za šolsko leto 2019/2020 je Občina Sevnica podelila skupno 22 štipendij.

(eP)

posavski tednik
video

Pridružite se nam

Poglejte tudi

Novice iz Posavja