Skip to main content
V Posavju 4.1° C Sreda, 26. februar 2020
16.01.2020
08:44
Grafika: Ansat TV
V tokratnih kratkih vesteh iz oddaje Posavski tednik o dnevu slovenskega vojaškega letalstva, živahnem dogajanju na krške drsališču, blagoslovu poprtnikov na Svibnem in prikazu tradicionalnih kolin.

Kratke vesti iz oddaje Posavski tednik 392, 14. januar 2020

Dan slovenskega vojaškega letalstva

V Vojašnici Jerneja Molana v Cerkljah ob Krki so obeležili dan slovenskega vojaškega letalstva. Ob tem so podelili priznanja in plakete, v svoje vrste pa so sprejeli tudi tri nove poklicne pilote. -

 

Petek na krškem drsališču

Za vse ljubitelje drsanja je Občina Krško v sodelovanju s Športno zvezo Krško v petek popoldan na drsališču v Krškem pripravila poseben program. Uvodoma sta se predstavili izučeni umetnostni drsalki, ki sta kasneje pripravili tudi kratko delavnico drsanja za začetnike, od pomoči pri obuvanju drsalk, pravilne drže na drsalkah, do pravilnega gibanje na drsalkah, zaustavljanja, varnega padanja. Obiskovalci so se lahko pomerili tudi v ledenem bowlingu na drsališču.

Blagoslov poprtnikov na Svibnem

Na predvečer praznika svetih treh kraljev, 5. januarja, so članice Društva kmečkih žena Arnika k blagoslovu prinesle božični praznični kruh poprtnik, za dopolnitev slovesnega druženja pa so s pesmimi poskrbeli člani svibenskega cerkvenega pevskega zbora in Moškega pevskega zbora Papirničar Jagnjenica.

Koline v Velikem Podlogu

V petek in soboto, 10. in 11. januarja, je Društvo ljubiteljev suhomesnatih dobrot iz Leskovca pri Krškem letos v Velikem Podlogu izvedlo že šesti prikaz kolin na star način. Namen nekdanjega praznika je predvsem prenašanje znanja na mlajše člane ali rodove in obenem druženje ter ohranjanje večstoletne tradicije.

(eP)

video
posavski tednik
krško
brežice
sevnica

Pridružite se nam

Poglejte tudi

Novice iz Posavja