Skip to main content
V Posavju 15.6° C Sobota, 4. julij 2020
24.02.2020
09:42
Kratke novice iz Posavja 397
Grafika: ePosavje
V tokratnih kratkih vesteh iz oddaje Posavski tednik o dnevu slovenskega vojaškega letalstva, živahnem dogajanju na krške drsališču, blagoslovu poprtnikov na Svibnem in prikazu tradicionalnih kolin.

Kratke vesti iz oddaje Posavski tednik 397

Delovanje Nuklearne elektrarne Krško v januarju 2020

Nuklearna elektrarna Krško (NEK) je v januarju proizvedla nekaj manj kot 545 tisoč MWh bruto električne energije na izhodu generatorja oziroma je oddala v elektroenergetsko omrežje dobrih 518 tisoč MWh električne energije. V tem mesecu je bila proizvodnja za 1,6% večja od načrtovane, ki je bila 510 tisoč MWh. Reka Sava se je zaradi delovanja NEK v januarju segrevala povprečno za 2,5 ºC in največ za 3 ºC od dovoljenih 3 ºC. V tem mesecu so sicer uskladiščili 1,738 kubičnega metra nizko in srednje radioaktivnih odpadkov.

Občina Krško regijska zmagovalka Zlatega kamna 2020

Na izboru za Zlati kamen 2020 je Občina Krško med enajstimi finalnimi občinami prejela naziv razvojno najprodornejše občine v regiji od Koroške do Posavja. Kot so zapisali, je Občina Krško gonilna sila širšega slovenskega projekta Pametne vasi za jutri. Izpostavili so še koncept mestnega marketinga, sveže prijeme pri razvoju turizma, projekt oživljanja mestnega središča s pomočjo obrti in projekt VARUJVODO ter dodali, da Krško izstopa pri delu z mladimi in pri vključevanju občanov v upravljanje, pri čemer so poudarili, da je sistem zbiranja pobud občanov med najbolj izdelanimi.

Javni razpis za sofinanciranje nakupa in vgradnje malih komunalnih čistilnih naprav

Odprt je javni razpis za sofinanciranje nakupa in vgradnje malih komunalnih čistilnih naprav ter izvedbo individualnih kanalizacijskih priključkov na javno kanalizacijo v Občini Sevnica v letu 2020. Zainteresirani lahko oddajo vlogo na predpisanih obrazcih do porabe razpoložljivih sredstev v proračunu za tekoče leto. Več informacij, razpisna dokumentacija in pogoji za prijavo na razpis so objavljeni na spletni strani Občine Sevnica.

Praznovanje krajevnega in kulturnega praznika v Boštanju

Krajani Krajevne skupnosti Boštanj na slovenski kulturni praznik obeležujejo tudi praznik krajevne skupnosti. Praznični večer je v tamkajšnji dvorani minil v znamenju kulture in podelitve priznanj zaslužnim v krajevni skupnosti. Priznanji za delovanje v kraju sta prejela Osnovna šola Boštanj, za naziv Najbolj kulturna šola v Sloveniji 2019 in za nenehno nadgrajevanje kulturnih vsebin v okviru šolskih in obšolskih dejavnosti in član Prostovoljnega gasilskega društva Boštanj Ivo Renko za dolgoletno aktivno delovanje znotraj društva in v krajevni skupnosti.

Občni zbor Kulturnega društva Leskovec pri Krškem

Minulo soboto so člani Kulturnega društva Leskovec pri Krškem izvedli redni letni zbor članov, ki je bil 19. zapovrstjo. Predsednik društva Janez Kerin je izrazil zadovoljstvo, da je vseh pet sekcij skozi vso preteklo leto bilo aktivnih. Na čelu delovnega predsedstva je bila to leto, zadnje pred njihovim drugim okroglim jubilejem, Manuela Škoda.

(eP)

posavski tednik
video

Pridružite se nam

Poglejte tudi

Novice iz Posavja