Skip to main content
V Posavju 16.8° C Sreda, 25. maj 2022
12.02.2021
10:52
Pogovor z v.d. dekana Fakultete za energetiko Univerze v Mariboru
Foto: ePosavje.com
Odločitev za študij oz. poklicna odločitev je ena najpomembnejših, saj začrta posameznikovo življenje v času izobraževanja in na kasnejši poklicni poti.

Pogovor z v. d. dekana Fakultete za energetiko Univerze v Mariboru

KRŠKO V našem studiu smo gostili vršilca dolžnosti dekana Fakultete za energetiko Univerze v Mariboru izr. prof. dr. Sebastijana Semeta.

Na Fakulteti izvajajo štiri študijske programe

Fakulteta izvaja dva dodiplomska študijska programa – visokošolski in univerzitetni, ter dva podiplomska – magistrski in doktorski – smer Energetika. Vsi študijski programi so usklajeni z Bolonjskim načinom študija, ki omogoča visoko stopnjo izbirnosti. Študenti se tako lahko v sklopu študijskega programa odločajo za izbiro dela študijskih obveznosti iz različnih področij - področij hidroenergetike, termoenergetike, jedrske energetike, alternativne energetike in splošne energetike.

Leta 2015 so pridobili Inštititut za energetiko

Študij izvajao v okoljih, kjer je omogočen neposreden stik študentov z velikimi energetskimi sistemi – torej v Krškem in v Velenju. V letu 2015 so pridobili Inštitut za energetiko z 9 laboratoriji, ki deluje v Vrbini.

Raziskovalna dejavnost

Raziskovalna dejavnost na Fakulteti za energetiko je ena temeljnih poslanstev, v katerega so vključeni tako visokošolski sodelavci, raziskovalci, kakor tudi študenti. Na Fakulteti za energetiko preko inštituta za energetiko sodelujejo tudi z gospodarstvom.

(eP)

fakulteta za energetiko
energetika

Pridružite se nam

Poglejte tudi

Novice iz Posavja