Skip to main content
Ponedeljek, 4. marec 2024
25.10.2020
19:40
Pogovorna oddaja ob dnevu suverenosti, Brežice
Grafika: ePosavje
V Sloveniji 25. oktobra praznujemo dan suverenosti, praznik enega ključnih dogodkov v procesu osamosvojitve Slovenije. Proslava v Brežicah je letos odpadla, smo pa zato gostili dva sogovornika.

Dan suverenosti v Republiki Sloveniji

25. oktobra praznujemo praznik

Dan suverenosti obeležujemo enega ključnih dogodkov v procesu osamosvojitve Slovenije, ko je po osamosvojitveni vojni zadnji vojak Jugoslovanske ljudske armade (JLA) zapustil slovensko ozemlje. Dan suverenosti je državni praznik, vendar ni dela prost dan. Osrednji dogodek, ko je iz Luke Koper odplula ladja z zadnjimi vojaki, se je sicer zgodil v noči na 26. oktober 1991.

Letošnjo proslavo so odpovedali

Pogovorna oddaja na ePosavje TV in ePosavje.com

V Brežicah ob tem prazniku vsako leto pripravijo proslavo, a so je letos, zaradi virusa, ki kroži med nami, odpovedali. Dan suverenosti smo zato obeležili s pogovorom, naša sogovornika sta bila predsednik Pokrajinskega odbora Zveze veteranov vojne za Slovenijo Anton Supančič in Miha Molan iz Policijskega veteranskega društva Sever Posavje.

Kje lahko gledamo ePosavje TV?

Televizijo ePosavje TV lahko spremljajte na kabelskem sistemu Ansat Krško in Ansat Radeče, v programski shemi Telemach na kanalu 735, v programski shemi Telekom na kanalu 676, in na T-2 na kanalu 311. Pogovorna oddaja ob dnevu suverenosti je objavljena tudi na Youtube kanalu ePosavje TV.

(eP)

eposavje tv
krško
brežice
sevnica
video

Pridružite se nam

Poglejte tudi

Zadnje novice

Novice iz Posavja