Skip to main content
Sreda, 17. april 2024
28.05.2019
20:00
Posavski tednik na Ansat TV
Kaj so tokrat pripravili v oddaji Posavski tednik, ki je na posavski televiziji Ansat TV in spletnem mestu ePosavje.com na sporedu vsak torek ob 20. uri?

Posavski tednik ob 20. uri

Na Ansat TV in ePosavje.com

Potrjen proračun v Brežicah, v Krškem odprtje nadhoda nad železnico, novi prostori oddelka vrtca v Globokem, Festival piva in tekmovanje v velikem kanuju za osnovne šole so nekatere od tem, ki jih prinaša tokratni Posavski tednik. Oddajo lahko vsak torek ob 20. uri gledate na posavski televiziji Ansat TV in spletnem mestu ePosavje.com.

Časovnica za lažje spremljanje oddaje:

  • 0:18 Brežiški svetniki potrdili proračun za leto 2019
  • 4:08 Praznik Občine Krško
  • 7:48 Otvoritev nadhoda nad železniško progo v Krškem
  • 11:05 Novi prostori vrtca pri Globokem
  • 15:11 Festival piva v Krškem
  • 20:02 Kratke vesti iz Posavja (Bogovič izvoljen v evropski parlament, znak Slovenia Green Destination Brežicam, razstava v Radečah)
  • 22:04 Razstava IRWIN - Was ist kunst
  • 26:03 Državno prvenstvo osnovnih šol v velikem kanuju v Brestanici

Brežiški svetniki potrdili proračun za leto 2019

Člani Občinskega sveta Občine Brežice so na redni seji sprejeli Odlok o proračunu občine Brežice za leto 2019. Proračun v višini 28,9 milijona evrov namenja 10,7 milijona evrov za investicije, med večjimi investicijami je nadaljevanje obnove železnega mosta čez reki Savo in Krko, začetek gradnje novega vrtca pri OŠ Artiče in revitalizacija bivšega doma upokojencev v Brežicah.

Občina Krško praznuje

Občina Krško svoj občinski praznik obeležuje 7. junija v spomin na prve padle krške žrtve in vrnitev izgnancev. Ob prazniku so na novinarski konferenci predstavili rezultate dela občine v preteklem letu in zastavljene načrte.

Nadhod čez železnico predali namenu

Pri železniški postaji v Krškem so pred dobrim letom odstranili dlje časa zaprt in zelo dotrajan nadhod nad železniško progo. Konstrukcija nadhoda je že nekaj tednov postavljena, od včeraj pa je nadhod tudi uradno predan namenu.

Dodatni prostori za vrtec pri OŠ Globoko

V dvorani Krajevne skupnosti Globoko je potekal kulturni program ob predaji dodatnih prostorov vrtca pri Osnovni šoli Globoko. Prostore nekdanje Pošte je Občina Brežice 2018 odkupila in letos izvedla potrebna dela za vzpostavitev nove igralnice. Za investicijo je občina namenila slabih 44 tisoč evrov, v novo igralnico pa so se vselili najmlajši otroci iz vrtca, skupina Gumbki.

Festival piva v Krškem

Center za podjetništvo in turizem Krško je v sodelovanju z Občino Krško že tretje leto zapored pripravil Festival piva.

IRWIN - Was ist Kunst

V Galeriji Božidar Jakac v Kostanjevici na Krki je na ogled razstava mednarodne uveljavljene skupine IRWIN. V nadaljevanju avtorskih projektov Was ist Kunst tokrat posegajo v ideološko blokado znotraj države Bosne in Hercegovine.

Državno prvenstvo osnovnih šol v velikem kanuju

V Brestanici so se zbrali osnovnošolci iz vse Slovenije na državnem prvenstvu osnovnih šol v velikem kanuju.

Ansat TV

krško
brežice
sevnica
kostanjevica na krki
radeče
posavski tednik
ansat tv

Pridružite se nam

Poglejte tudi

Novice iz Posavja