Skip to main content
Sreda, 17. april 2024
04.06.2019
20:00
Posavski tednik na Ansat TV
Kaj so tokrat pripravili v oddaji Posavski tednik, ki je na posavski televiziji Ansat TV in spletnem mestu ePosavje.com na sporedu vsak torek ob 20. uri?

Posavski tednik 363, 4. junij 2019

Vsak torek ob 20. uri na Ansat TV

Zelena luč za kolesarski poligon na Vidmu, brežiški občinski svet z amandmajema tamkajšnji bolnišnici namenja 100 tisoč evrov za nakup CT naprave, ustanovitev Kluba posavskih poslancev in prireditev Igraj se z mano so nekatere od tem, ki jih prinaša tokratni Posavski tednik.

Časovnica za lažje spremljanje oddaje:

  • 0:20 Umestitev pump tracka steze na Vidmu v Krškem
  • 2:21 Seja Občinskega sveta v Sevnici
  • 5:45 Brežiški svetniki soglasni za novo CT napravo v Splošni bolnišnici Brežice
  • 08:06 Klub posavskih poslancev
  • 11:25 Praznik Krajevne skupnosti Leskovec pri Krškem
  • 15:41 Kratke vesti iz Posavja (priznanji Galeriji Božidar Jakac Kostanjevica na Krki, vojaška vaja Jadranski udar 2019, Speedway Grand Prix v Krškem)
  • 17:24 Festival Igraj se z mano
  • 21:50 Regijska revija plesnih skupin GibArt
  • 24:56 Strelsko tekmovanje za Pokal Občine Krško v Leskovcu pri Krškem

Umestitev pump track steze na Vidmu v Krškem

Občinski svet Občine Krško je na redni seji sprejel sklep o lokacijski preveritvi, ki dopušča začasno rabo prostora za kolesarski poligon na Vidmu. Občina Krško namreč namerava na območju nekdanjega doma upokojencev zgraditi kolesarski poligon, tako imenovani Pump track, kakršne lahko vidimo že v številnih slovenskih krajih

Seja občinskega sveta v Sevnici

Člani občinskega sveta Občine Sevnica so na redni seji med drugim sprejeli sklep o višini subvencije za socialno-varstveno storitev Pomoč družini na domu, strokovne službe občine pa so svetnikom predstavile predlog sprememb Odloka o nadomestilu za uporabo stavbnih zemljišč v Občini Sevnica, ki je bil vsebinsko nazadnje spremenjen v letu 2000.

Brežiški svetniki podprli amandma za novo CT napravo v Splošni bolnišnici Brežice

Člani občinskega sveta Občine Brežice so na redni seji soglasno potrdili 1. amandma k proračunu, ki so ga predlagali  člani občinskega sveta mag. Andrej Vizjak, Matija Kolarič, Aljoša Rovan in Jožica Sušin. Amandma Splošni bolnišnici Brežice iz občinskega proračuna namenja 100 tisoč evrov za nakup CT naprave iz naslova participativnega proračuna.

Klub posavskih poslancev

Štirje posavski poslanci – Matjaž Han iz SD-ja, Tomaž Lisec iz SDS-a, Dušan Šiško iz SNS-a in Igor Zorčič iz SMC-ja so po vzoru kolegov iz Državnega zbora iz drugih slovenskih regij s sprejemom in podpisom poslovnika uradno ustanovili Klub posavskih poslancev.

Praznik Krajevne skupnosti Leskovec pri Krškem

Krajevni praznik so v Leskovcu pri Krškem tudi letos obeležili s svečano sejo s podelitvijo priznanj, na kateri so se spomnili nekaterih vidnejših pridobitev v preteklem štiriletnem obdobju.

Kratke vesti

V tokratnih kratkih vesteh o dveh nagradi Galeriji Božidar Jakac v Kostanjevici na Krki, začetku vojaške vaje Jadranski udar 2019 in Veliki nagradi Slovenije v speedwayu v Krškem.

Festival Igraj se z mano OŠ dr. Mihajla Rostoharja

Igraj se z mano je mednarodni festival, ki s svojimi aktivnostmi spodbuja socialno integracijo oz. inkluzijo med otroki, mladostniki, odraslimi osebami s posebnimi potrebami in večinsko populacijo vseh generacij. Festival je že tradicionalen in poteka po več krajih v Sloveniji, letos pa so se na OŠ dr. Mihajla Rostoharja odločili, da ga v sklopu praznika občine Krško prvič organizirajo tudi v Posavju.

GibArt - regijska revija plesnih skupin

Na odru Kulturnega doma Krško je v 15 plesnih miniaturah zaplesalo kar 200 plesalcev iz Brežic, Dolenjskih Toplic, Krškega, Leskovca pri Krškem, Metlike in Novega mesta. Tam je namreč potekala regijska revija plesnih skupin Dolenjske, Bele krajine in Posavja GibArt.

Strelsko tekmovanje za mlade za Pokal Občine Krško

V Leskovcu pri Krškem je ob občinskem prazniku potekalo strelsko tekmovanje za mlade – Pokal Občine Krško, ki ga je organiziralo Strelsko društvo Leskovec. Na strelišču za leskovško osnovno šolo so se tudi letos zbrali mladi strelci iz vse države, med njimi tudi tisti najboljši. Več o tekmovanju nam je povedal paraolimpijec in dolgoletni član društva Damjan Pavlin, ki je bil tokrat v vlogi sodnika.

Ansat TV

krško
brežice
sevnica
posavski tednik
ansat tv

Pridružite se nam

Poglejte tudi

Novice iz Posavja