Skip to main content
V Posavju 22.1° C Petek, 25. september 2020
11.08.2020
20:25
Posavski tednik na ePosavje TV
Grafika: ePosavje TV
V tokratni oddaji Posavski tednik smo se sprehodili skozi prvo polovico letošnjega leta v občini Brežice.

Posavski tednik 422, 11. avgust 2020

Od januarja do aprila

Fašjenk, lokalni program kulture, naložbe v času koronavirusa

Januarja je brežiški občinski svet sprejel lokalni program kulture za naslednje petletno obdobje. V Brežicah so februarja dobili novega župana. V pustnem času je namreč oblast v brežiški občini tradicionalno prevzel dobovski Fašjenk. Od pusta pa k plesu. Plesno društvo Imani je namreč februarja v Domu kulture Brežice premierno izvedlo plesno predstavo Tavanje. V Splošni bolnišnici Brežice so marca predstavili poslovanje bolnišnice v letu 2019 in rezultate izvajanja sanacije. V Brežicah so v času epidemije novega koronavirusa potekale nekatere naložbe. Ena od teh je obnova železnega mostu čez Savo in Krko.

Od aprila do julija

Črešnjice pri Cerkljah ob Krki, vodovodni stolp v Brežicah

V naselju Črešnjice pri Cerkljah ob Krki pa je bila v teku ureditev križišča lokalnih cest in druge cestne infrastrukture, ki poteka od lanske jeseni. Zavod za podjetništvo, turizem in mladino Brežice je uspešno kandidiral za sredstva, namenjena krepitvi mladinskega sektorja, kompetenc mladih ter trajnega vključevanja mladih na trg dela s projektom MI! - mladinski inkubator. Občinski svet Občine Brežice je na majski redni seji podprl županov predlog in sprejel sklep o prekinitvi Najemne pogodbe za Vodovodni stolp Brežice, ki Občini Brežice omogoča, da z najemnikom sporazumno prekine leta 1999 sklenjeno pogodbo za 50-letni najem stolpa.

Vrtec v Artičah, obnova mostu v Cerkljah ob Krki

V Artičah je potekal svečani podpis pogodb za gradnjo novega nizkoenergijskega vrtca in za vzpostavitev kotlovnice, ki bo skrbela za ogrevanje tamkajšnjega celotnega vrtčevskega in šolskega kompleksa. Leto 2020 je v občini Brežice močno investicijsko naravnano. Med največjimi investicijami je tudi obnova lesenega mosta v Cerkljah ob Krki, ki predstavlja pomembno prometno povezavo obeh bregov reke Krke. Junija je Občina Brežice z izvajalcem podpisala pogodbo za njegovo obnovo.

posavski tednik
krško
brežice
sevnica
kostanjevica na krki
radeče

Pridružite se nam

Poglejte tudi

Novice iz Posavja