Skip to main content
V Posavju 2.5° C Torek, 19. januar 2021
09.07.2020
09:36
Grafika: Ansat TV
Kaj se je v Posavju junija dogajalo na gospodarskem področju? V nadaljevanju objavljamo pregled junijskega dogajanja v oddaji Gospodarstvo v Posavju.

Gospodarstvo v Posavju, junij 2020

Projekt VARUJVODO

Ob zaključku projekta VARUJVODO je družba Kostak partnerjem projekta predstavila pilotno malo komunalno čistilno napravo s filtrnim medijem, ki so jo razvili v sklopu omenjenega projekta.

Vinsko gastronomski center Turn

V Kleti Krško so odprli novi Vinsko gastronomski center Turn, ob tem pa tudi predstavili novo blagovno znamko Turn in projekt Od ribiča do graščaka, ki na temelju mitov in legend gradi novo vinsko turistično zgodbo.

Krožišče na glavni cesti Krško - Sevnica

Direkcija Republike Slovenije za infrastrukturo je lani v Načrt razvojnih programov vključila prenovo križišča pri Brestanici na glavni cesti Krško – Sevnica. Kot pravijo, bodo trikrako križišče preuredili v krožišče.

Vodovodni stolp v Brežicah

Občinski svet Občine Brežice je na redni seji podprl županov predlog in sprejel sklep o prekinitvi Najemne pogodbe za Vodovodni stolp Brežice, ki Občini Brežice omogoča, da z najemnikom sporazumno prekine leta 1999 sklenjeno pogodbo za 50-letni najem stolpa.

Mladi v praksi

Mladinski center Krško je na gradu Rajhenburg pripravil začetno konferenco projekta Mladi v praksi. Namen projekta, ki ga izvajajo v sodelovanju s Celjskim mladinskim centrom in z Mladinskim centrom BIT iz Črnomlja, je mlade opolnomočiti, da postanejo najboljše verzije samih sebe. Preko osebnega stika z delodajalci, mreženja ter inovativnih vsebin in pristopov bodo udeleženci usposabljanj spoznavali sebe in svoje kompetence ter se opremili z znanji za učinkovito nastopanje na trgu dela.

(eP)

krško
brežice
sevnica
kostanjevica na krki
video
eposavje tv

Pridružite se nam

Novice iz Posavja