Skip to main content
V Posavju 8.1° C Četrtek, 29. oktober 2020
07.10.2020
07:32
Grafika: Ansat TV
V seriji mesečnih pregledov po posavskih občinah poglejmo, kaj vse se je v občini Brežice dogajalo v septembru 2020.

Iz naših občin - Krško, september 2020

Obnova mostu čez Savo in Krko v Brežicah

Občina Brežice nadaljuje z drugo in zaključno fazo projekta celovite obnove mostu čez Savo in Krko v Brežicah. Potem ko so spomladi končali z obnovo železnega mostu čez Savo, sta brežiški župan Ivan Molan in predstavnica izvajalca, podjetja Rafael iz Sevnice, Marija Možina, v ponedeljek podpisala pogodbo za obnovo še tistega čez Krko.

Kdaj se bo začela obnova mostu v Cerkljah ob Krki?

Junija so v Cerkljah ob Krki podpisali pogodbo za obnovo tamkajšnjega 98 let starega lesenega mostu. A se je zalomilo, kot pravi brežiški župan, gredo stvari počasneje, kot so pričakovali.

Na Velikih Malencah bodo gradili nov dom krajanov

Nadaljujemo na Velikih Malencah, kjer so v prostorih obstoječega, več kot 50 let starega doma krajanov podpisali pogodbo za gradnjo novega objekta. S tem bo ta manjša podeželska krajevna skupnost pridobila ustrezen prostor za druženje krajanov.

Poslovanje Splošne bolnišnice Brežice je bilo sicer v prvem polletju pozitivno

Prva polovica letošnjega leta je bila za slovenske bolnišnice v znamenju epidemije novega koronavirusa. Že od konca februarja dalje je bilo izvajanje programa in s tem tudi finančno poslovanje zelo negotovo. Po razglasitvi epidemije se je izvajanje zdravstvenega programa zelo skrčilo, odpirala pa so se nova delovišča. Poslovanje Splošne bolnišnice Brežice je bilo sicer v prvem polletju pozitivno s 130 tisoč evri presežka prihodkov nad odhodki.

Prenova bolnišnične lekarne v Splošni bolnišnici Brežice

Splošna bolnišnica Brežice je zaključila s prenovo bolnišnične lekarne, v sklopu katere so uredili tudi nov vhod za specialistične ambulante in tiste paciente, ki so naročeni na posege.

 

(eP)

brežice
video
eposavje tv

Pridružite se nam

Novice iz Posavja