Skip to main content
V Posavju 1.5° C Sobota, 28. november 2020
07.07.2020
11:41
Grafika: Ansat TV
Kaj se je v Posavju junija dogajalo na kulturnem področju? V nadaljevanju objavljamo pregled junijskega dogajanja v oddaji Kultura v Posavju.

Kultura v Posavju - junij 2020

Krško

Župan občine Krško mag. Miran Stanko in direktor podjetja GPI tehnika Novo mesto Drago Muhič sta podpisala pogodbo za izgradnjo prizidka Valvasorjeve knjižnice Krško, ki ji bo v prihodnjem letu sledila še obnova obstoječega, samostanskega dela knjižnice.

Mestni muzej Krško, ki deluje kot enota Kulturnega doma Krško, v obeležuje 10-letnico delovanja. Pred desetimi leti je ob slovesnem odprtju obnovljenega Valvasorjevega kompleksa in vzpostavitvijo Mestnega muzeja pod okrilje Kulturnega doma prišla tudi Galerija Krško.

V krški Dvorani v parku je bila na ogled razstava del Vita Marina z naslovom Moji domači, ki so jo v Društvu ljubiteljev fotografije Krško pripravili v okviru Blaževih dnevov. Belokranjski umetnik Robert Lozar se v Galeriji Krško predstavlja z razstavo Praznine in črvine. Zanjo je ustvaril povsem nova dela, ki jih je navdihnila prav notranjščina krške galerije.

Brežice

Ob 170-letnici delovanja Pihalnega orkestra Kapele so v Posavskem muzeju Brežice odprli razstavo Od vaške godbe do pihalnega orkestra, ki so ga kot nosilca enote godbeništvo leta 2013 kot prvega vpisali v nacionalni register nesnovne kulturne dediščine.

Kostanjevica na Krki

V Galeriji Božidar Jakac so odprli razstavo Osamljenosti – Izrazi tesnobe v »prekmurski« likovni umetnosti. Gre za izbor iz stalne zbirke Galerije Murska Sobota.

(eP)

video
eposavje tv

Pridružite se nam

Novice iz Posavja