Skip to main content
V Posavju 14° C Nedelja, 26. september 2021
09.10.2020
07:28
Grafika: Ansat TV
Kaj se je v Posavju junija dogajalo na kulturnem področju? V nadaljevanju objavljamo pregled septembrskega dogajanja v oddaji Kultura v Posavju.

Kultura v Posavju - september 2020

Kako napreduje gradnja prizidka Valvasorjeve knjižnice?

Gradbena dela na izgradnji prizidka k Valvasorjevi knjižnici v starem mestnem jedru Krškega napredujejo. Septembra je bila izkopana gradbena jama, dela pa so po besedah sogovornikov potekala skladno s terminskim planom.

Razstava Silvan Omerzu v Kostanjevici na Krki in Brestanici

V Galeriji Božidar Jakac in na gradu Rajhenburg je na ogled pregledna razstava likovnega umetnika, gledališkega režiserja in lutkarja Silvana Omerzuja. Predstavljen je skrbno izbran nabor najrazličnejših del, od risbe in slike, senčne podobe, kinetične skulpture, prostorske instalacije, do scenografije in lutke, ki so nastala v preteklih tridesetih letih.

Razstava Amor Fati Mitje Konića v Galeriji Božidar Jakac

V nekdanji samostanski cerkvi Galerije Božidar Jakac je na ogled razstava Amor Fati Mitje Konića. Konić se osredotoča na filozofski in intelektualni odnos med človekom, naravo in stvarmi. Svojo kontemplativno govorico artikulira s formalnimi, semiotičnimi in pomenskimi elementi ter večino napora posveča sebi lastnim tipologijam.

Kiparska razstava Forma 20 v Dvorani v parku v Krškem

Člani kiparske sekcije Društva likovnikov Krško – OKO so tudi letos ustvarjali pod mentorskim vodstvom akademske kiparke Dragice Čadež Lapajne. Z urjenjem spretnosti in opazovanja ter obvladovanja volumnov in porporcev so tudi tokrat izdelali veliko novega. Svoja najnovejša dela so predstavili na skupinski razstavi Forma 20, ki je bila na ogled v krški Dvorani v parku.

Razstava Nova doba v Galeriji Božidar Jakac v Kostanjevici na Krki

V Lapidariju Galerije Božidar Jakac je na ogled razstava Nova doba. Razstava predstavlja dela treh umetnic in umetniške skupine iz Slovenije, ki se v svojih ustvarjalnih praksah dosledno in dolgoročno posvečajo odnosu med človekom in naravo.

Filmska delavnica in delavnica animiranega filma v Krškem

Zadnji počitniški teden je bil v znamenju filma. V Krškem sta na to temo namreč potekali kar dve delavnici, mladinska regijska filmska delavnica in delavnica animiranega filma. Namenjeni sta bili mladim, ki želijo spoznati proces in orodja za snemanje filma oz. izdelavo animiranega filma.

 

(eP)

video
eposavje tv

Pridružite se nam

Novice iz Posavja