Skip to main content
V Posavju -1° C Sreda, 2. december 2020
15.07.2020
12:51
Grafika: Ansat TV
V seriji mesečnih pregledov po posavskih občinah poglejmo, kaj vse se je v občini Brežice dogajalo v juniju 2020.

Junij 2020 v občini Brežice

Obnova lesenega mostu v Cerkljah ob Krki

Leto 2020 je v občini Brežice močno investicijsko naravnano. Med največjimi investicijami je tudi obnova lesenega mosta v Cerkljah ob Krki, ki predstavlja pomembno prometno povezavo obeh bregov reke Krke. Junija je Občina Brežice z izvajalcem podpisala pogodbo za njegovo obnovo.

Nov vrtec v Artičah

V Artičah je potekal svečani podpis pogodb za gradnjo novega nizkoenergijskega vrtca in za vzpostavitev kotlovnice, ki bo skrbela za ogrevanje tamkajšnjega celotnega vrtčevskega in šolskega kompleksa.

Novi časi za vodovodni stolp

Občinski svet Občine Brežice je na junijski seji podprl županov predlog in sprejel sklep o prekinitvi Najemne pogodbe za Vodovodni stolp Brežice, ki Občini Brežice omogoča, da z najemnikom sporazumno prekine leta 1999 sklenjeno pogodbo za 50-letni najem stolpa. Člani Občinskega sveta Občine Brežice so na junijski seji prav tako potrdili zaključni račun proračuna Občine Brežice za leto 2019.

170-letnica delovanja Pihalnega orkestra Kapele

Ob 170-letnici delovanja Pihalnega orkestra Kapele so v Posavskem muzeju Brežice odprli razstavo Od vaške godbe do pihalnega orkestra, ki so ga kot nosilca enote godbeništvo leta 2013 kot prvega vpisali v nacionalni register nesnovne kulturne dediščine.

Dr. Radoslav Jakob Razlag

V Brežicah so odkrili spominsko obeležje dr. Radoslavu Jakobu Razlagu. Razlag je možno zaznamoval življenje v Brežicah in Posavju v 2. polovici 19. stoletja. Bil je odvetnik, politik, pisatelj in pesnik, predvsem pa velik domoljub. Bil je prvi slovenski deželni glavar Kranjske ter soustanovitelj in podpredsednik Slovenskega pisateljskega društva v Ljubljani ter govornik na več taborih.

(eP)

brežice
video
eposavje tv

Pridružite se nam

Poglejte tudi

Novice iz Posavja