Skip to main content
V Posavju 2.4° C Torek, 19. januar 2021
13.07.2020
08:10
Iz naših občin - Krško
Grafika: ePosavje TV
V seriji mesečnih pregledov po posavskih občinah poglejmo, kaj vse se je v občini Krško dogajalo v juniju 2020.

Junij 2020 v občini Krško

Občinski praznik, prizidek knjižnici in preureditev križišča v Brestanici

Občinski praznik Občine Krško so v letošnjem letu obeležili z nekoliko okrnjeno osrednjo slovesnostjo, na kateri so s podelitvijo priznanj in znakov počastili zaslužne občane. Župan občine Krško mag. Miran Stanko in direktor podjetja GPI tehnika Novo mesto Drago Muhič sta podpisala pogodbo za izgradnjo prizidka Valvasorjeve knjižnice Krško, ki ji bo v prihodnjem letu sledila še obnova obstoječega, samostanskega dela knjižnice. Direkcija Republike Slovenije za infrastrukturo je lani v Načrt razvojnih programov vključila prenovo križišča pri Brestanici na glavni cesti Krško – Sevnica. Kot pravijo, bodo trikrako križišče preuredili v krožišče.

Dom krajanov na Zdolah

Na Zdolah so namenu predali novi objekt – Dom krajanov, ki je namenjen druženju in različnim aktivnostim, prostore pa nudi tudi krajevni skupnosti, vrtcu, župniji in društvom. Naložba je sicer plod dogovora občine, krajevne skupnosti in župnije, ki so sofinancirale izgradnjo doma. Na Zdolah so v okviru participativnega proračuna občani v lanskem letu izglasovali nabavo defibrilatorja za območje Krajevne skupnosti Zdole. Junija so novo pridobitev tudi uradno predali namenu.

Nadomestni most na Armeškem

Na Armeškem so tudi uradno predali namenu novi nadomestni most čez Lokvanjski potok. Na dan Save, ki ga obeležujemo 1. junija, so pri Mestnem muzeju Krško na pobudo Zveze geografov Slovenije / Komisije za hidrogeografijo in Ministrstvom za okolje in prostor izvedli dogodek ob postavljanju oznake visokih voda.

(eP)

krško
video

Pridružite se nam

Novice iz Posavja