Skip to main content
V Posavju 4.3° C Sreda, 24. 2024
06.04.2022
18:29
Vonta, Žnidaršič, Avšič Bogovič
Foto: ePosavje.com
V Brežicah, natančneje na grajskem dvorišču, so se predstavili tudi posavski kandidati stranke Gibanje Svoboda.

Gibanje Svoboda

BREŽICE V Brežicah se bo za poslansko mesto potegovala Nataša Avšič Bogovič, v Krškem Tamara Vonta, v Sevnici pa Jernej Žnidaršič.

Nataša Avšič Bogovič

V Brežicah kandidira Nataša Avšič Bogovič, sicer nekdanja tržna inšpektorica in direktorica Splošne bolnišnice Brežice, danes pa zaposlena v družbi GEN-i. Prizadevala si bo za – kot pravi – pravično in socialno družbo. "Verjamem, da je ena prvih nalog, ki jih moramo narediti, analiza najnižjih plač oz. minimalnih plač in minimalnih pokojnin, saj so to dejansko zneski, ki ne omogočajo dostojnega življenja. Dostojanstvo pa je ravno tisto, ki si ga ne smemo pustiti vzeti." Ob tem je izpostavila je pomen samooskrbe. "Zavzemanje za samooskrbo je tudi tista stvar, ki, verjamem, bo šla v smeri bolj čistega okolja, bolj zdravega okolja za vse nas, ker zdravje je pa tudi tista vrednota, ki mora biti vsem nam na nek način na prvem mestu."

Tamara Vonta

V Krškem kandidira nekdanja novinarka in poslanka v Državnem zboru Tamara Vonta. Stanje je danes daleč o tistega, za kar sem kot študentka šla na plebiscit za osamosvojitev Slovenije, pravi o svojih razlogih za kandidaturo. "Odločila sem se, da bom naredila vse, kar lahko naredim in vse, kar je v moji moči, da spremenim drsenje naše demokracije oz. naše ustavne ureditve v to, kar se zdaj že v zelo jasni obliki kaže." Prioritetne točke so pravna država, zdravstvo in medgeneracijska solidarnost, temeljno pa je, da se komunikaciji, dialogu med politiki in različnimi institucijami vrne takšna raven, ki si jo vsi zaslužijo, poudarja. "Moje stališče vedno je, da če je nekaj dobro za državo in večje število ljudi, potem je to seveda dobro tudi za moj kraj, za moje Krško. Če bi morala izpostaviti kakšno točko, si zagotovo želim, da bi bila to ena varna energetska oskrba, ki jo bomo v prihodnjih letih zelo potrebovali."

Jernej Žnidaršič

V Sevnici kandidira Jernej Žnidaršič, sicer zaposlen v družbi Hidroelektrarne na spodnji Savi. "Bil sem povabljen v ekipo, ki jo vodi Robert Golob. Stranka ima zelo dober program, v katerem se vidim in mislim, da bom lahko veliko pripomogel, sploh pri zeleni preobrazbi.« Kot pravi, se bo zavzemal za mlade ter za prehod v samooskrbo na področju prehrane ter za neodvisnost od električne energije."

Žnidaršič, Golob, Vonta

Golob: "Želeli smo zajeti čimveč različnih aspektov"

Predstavitve posavskih kandidatov se je udeležil tudi predsednik stranke Gibanje Svoboda Robert Golob. "Naredili smo miks. Iskali smo nekoga, ki je iz inženirstva, to je sevniški kandidat, ki prihaja iz gospodarstva. V Krškem smo iskali nekoga, ki pozna nevladni sektor in medije, v Brežicah pa imamo našo Natašo, ki se spozna na javni sektor. Želeli smo zajeti čim več različnih aspektov, zato da bi tudi v Posavju kasneje lahko tvorno sodelovali pri gradnji lokalne skupnosti."

volitve
brežice
video
krško
sevnica

Pridružite se nam

Poglejte tudi

Novice iz Posavja