Skip to main content
V Posavju 5.4° C Četrtek, 27. januar 2022
13.01.2022
11:21
SD, kandidati za poslance, Posavje
Foto: ePosavje.com
V Krškem je potekala predstavitev kandidatov Socialnih demokratov za poslance v državnem zboru, ki bodo kandidirali v volilnih okrajih Brežice, Krško in Sevnica.

V Krškem predstavitev posavskih kandidatov SD

V Brežicah se bo za poslansko mesto potegoval podžupan Občine Brežice Bogdan Palovšnik, v Krškem športnica Senta Jeler, v Sevnici pa dolgoletna podjetnica Ana Jelančič.

Bogdan Palovšnik

Bogdan Palovšnik je član Občinskega sveta Občine Brežice in podžupan občine, v preteklosti pa je deloval kot predsednik Sveta Krajevne skupnosti Jesenice na Dolenjskem. "Videl sem, da se določene stvari dajo premakniti naprej, z dobro komunikacijo, z dialogom in s sodelovanjem vseh se stvari lahko premaknejo. Odločitev je padla, da bom kandidiral za poslanca, saj verjamem, da se da veliko več narediti in izboljšati, ne samo v naši regiji, ampak na splošno v Sloveniji," pojasnjuje razloge za kandidaturo. Med prioritete uvršča izgradnjo hidroelektrarne Mokrice in drugega bloka jedrske elektrarne Krško, pa tudi izboljšanje infrastrukture po celotni regiji, predvsem po številnih zaselkih. "Ceste so urejene, ampak ni normalne infrastrukture, ni kanalizacije, ni napeljanih vodovodov." Kot dodaja, se bo prav tako zavzemal za izboljšanje pogojev življenja prebivalcev ob meji

Senta Jeler

Senta Jeler bo kandidirala v volilnem okraju Krško. Zaradi bolezni je bila odsotna, a jo je v Dvorani v parku predstavila Nataša Šerbec. "Njeno delo je najbolj vidno na področju mladih in športa invalidov, kajti ona svoje znanje prenaša na mlade v šolah," je izpostavila in dodala, da je Jelerjeva aktivna tudi na področju humanitarnosti, turizma, prostočasnih aktivnosti, družbenega razvoja. "Predvsem si želi, da bi v naši občini bolj poskrbeli za zdrav življenjski slog, vključno s športno infrastrukturo, ki nam še manjka." Omenila je tudi stanovanja in ukrepe za mlade, karierno orientacijo mladih in vez z delodajalci ter dostop do vseh zdravstvenih storitev na lokalni ravni. Parašportnica in članica reprezentance odbojke sede je sicer lani diplomirala na Fakulteti za turizem Univerze v Mariboru.

Ana Jelančič

V volilnem okraju Sevnica bo kandidirala Ana Jelančič. Dolgoletna podjetnica kandidira, ker meni, da bi s svojimi izkušnjami lahko pomagala drugim podjetnikom in nasploh delovanju v družbi. "Največ pozornosti bi posvečala – to je tudi v moji duši – socialnim programom, se pravi starejšim in mlajšim. Starejšim v domovih upokojencev, pri oskrbi na domu, da so čim dlje doma, mladim pa glede stanovanj in zaposlitev." Med prioritetami izpostavi še krajše čakalne vrste v zdravstvu ter enakost in pravičnost v izobraževanju otrok. "Vemo, da izobraževanje ni zastonj in da šolanje stane. Na mladih svet stoji, mlade moramo podpreti in jim dati možnost šolanja, nato tudi službe in stanovanja, da si lahko ustvarijo družine.

"Borili se bomo za to, da bo 24. aprila Tanja Fajon mandatarska za naslednji sklic vlade"

Ob predstavitvi kandidatov je zbrane nagovoril podpredsednik SD in poslanec v državnem zboru Matjaž Nemec. In kakšen rezultat pričakujejo na državnozborskih volitvah? "V naslednjih treh mesecih se bomo borili za to, da bo 24. aprila Tanja Fajon mandatarka za naslednji sklic prihajajoče vlade," je odgovoril Nemec.

(eP)

krško
brežice
sevnica
volitve

Pridružite se nam

Poglejte tudi