Skip to main content
Torek, 5. marec 2024
18.11.2022
20:52
Molan, Florjanič, Zorčič
Foto: ePosavje.com
V nedeljo bomo izbirali župane, člane občinskih svetov in svetov krajevnih skupnosti. V Brežicah se za župansko mesto potegujejo trije - kandidatka in dva kandidata.

Soočenje kandidatov za župana občine Brežice

IZ MINUTE V MINUTO:

(20:09) Tako se je zaiskrilo med Molanom in Zorčičem

Tako se je pri vprašanju Mestne občine Brežice zaiskrilo med Molanom in Zorčičem. Kdo je kriv, da Brežice nimajo mestne občine in kako so to naredili v Krškem?

(19:55) Mestna občina Brežice?

IVAN MOLAN: Upam, da bomo enkrat mestna občina.

MOJCA FLORJANIČ: Definitivno je težnja razvoja, da si želimo čimveč mestnih občin. Po drugi strani pa je vprašanje, koliko dejansko izpolnjujemo pogoje, da smo mestna občina.

IGOR ZORČIČ: Kar govori sedanji že župan, ne drži. Zadeva je potekala, da se je občina Krško sama zganila in povečala odloke in bolj zadostila kriterijem za mestno občino.

(19:48) Projekt JEK2, Posavje in Priština

Molan na vprašanje o projektu JEK2, ki bi vplival tudi na življenje Brežičanov, odgovarja s pomislekom, "da če se bomo pri novem bloku pogovarjali samo o renti, bo to največji problem. In Posavje se bo lahko primerjalo s kakšno Prištino, kjer bodo objekt izgradili, ponudili nam bodo par milijonov, mi v Posavju se bomo skregali zaradi njih, ljudje pa ne bodo nič imeli." Zorčič pravi, "da Brežice potrebujejo rento in to bolj enakovredno, kot je s Krškim. Ta, ki je bila zastavljena že davno nazaj, je preslaba. Prepričan sem, da Brežice potrebujejo tudi benefit za ogrevanje." Florjanič izpostavlja, da bi prva faza projekta Brežicam prinesla okoli 1000 delovnih mest, druga faza pa tri do štiri tisoč delovnih mest. "To je lahko priložnost za Brežice, ki je ne smemo zamuditi."

(19:36) Nov lastnik Term Čatež?

"Občina Brežice in Terme Čatež, kjer lahko, sodelujemo zelo korektno. Občina lahko sodeluje s Termami na spremembah prostorskih planov in mislim, da smo jim v tem mandatu večkrat popolnili. S Termami Čatež ni problem sodelovanja z gosti, spremenili so politiko. Občina mora gledati na širši razvoj kot Terme Čatež. So pomembne, ker imajo veliko gostov. V tej krizi se je pokazalo, da je bil hotelski turizem zelo prizadet. Naredili smo strategijo turizma, okoli 100 najemodajalcev imajo novo ponudbo," o napovedani spremembi lastništva v Termah Čatež pravi Ivan Molan. In dodaja, "da so Čateške žrtev tajkunskega lastninjenja."

(19:18) Kaj bi bila prva stvar, ki bi jo naredili kot župan občine Brežice?

Florjanič bi odprla vrata občine

Prva stvar, ki bi jo v primeru izvolitve za župano naredila Mojca Florjanič je, da bi odprla vrata občine na široko. "Tako, da si bom enkrat na teden omislila ure z občani in enkrat na dva meseca bom obiskala krajevne skupnosti in poslušala občane," pravi v želji, da bi imeli občani popolno transparentnost občinskega proračuna in 24-urni dostop do porabe proračunskih sredstev.  

Zorčiča izpostavlja razvoj gospodarstva

Igor Zorčič pravi, da bi bilo potrebno narediti korak naprej pri pomoči investitorjem. "Krško ima v primeru zainteresiranega investitorja pripravljena zemljišča, medtem ko Brežice ne. Najprej se je potrebno osredotočiti na razvoj gospodarstva," dodaja Zorčič.

Molan o zagotovitvi plač uslužbencem

Ivan Molan na vprašanje o prvem koraku, ki bi ga naredil v novem mandatu, "da Brežice nimajo nekih resnih problemov na nobenem področju, razen tega, kar si vseskozi želimo. Moja naloga bo nadaljevati projekte, ki so izpeljani. Ključen projekt, ne glede na to, kdo bo izvoljen, kako v naslednjem letu zagotoviti plače našim uslužbencem. S kolektivno pogodbo je sprejet zakon, kjer se bo 8 procentov povišala plača vsem javnim uslužbencem."

(18:45) Začnemo ob 19. uri

V naši družbi smo pozdravili vse tri kandidate za župana. Od 19. ure naprej bodo na naša vprašanja odgovarjali Ivan Molan, Mojca Florjanič in Igor Zorčič.

Fotogalerija (Foto: ePosavje.com):

(17:45) Ob 19. uri zadnje soočenje kandidatov za župana občine Brežice

Pred nami je še tretje soočenje kandidatov za župana občine Brežice. Ob 19. uri bodo v živo svoje poglede na razvoj občine Brežice v naslednjih štirih letih predstavili Ivan Molan, Mojca Florjanič in Igor Zorčič. Soočenje boste lahko spremljali na televiziji ePosavje TV in Youtube kanalu ter na Facebook in spletni strani ePosavje.com.

Soočenje Brežice

Ob 19. uri na ePosavje TV in ePosavje.com

Naš TV program lahko spremljate pri vseh telekomunikacijskih operaterjih, ki so prisotni v našem okolju:

 • Telemach - programsko mesto 735
 • T2 - programsko mesto 311
 • Telekom - 676 ·
 • A1 - Kombo in starejši paketi – prog. mesto 359 / xplore TV platforma: programsko mesto 327
 • Omrežje d.o.o. – programsko mesto 145

  Odprto configuration options

  volitve
  brežice
  video
  eposavje tv

  Pridružite se nam

  Poglejte tudi

  Zadnje novice

  Novice iz Posavja