Skip to main content
Četrtek, 21. september 2023
01.10.2022
20:31
Foto: ePosavje.com
V petek je v Leskovcu pri Krškem potekala kandidacijska konferenca MO SDS Krško, kjer so člani Mestnega odbora SDS kot kandidata za župana potrdili Jožeta Olovca.

Kandidat za župana Mestne občine Krško tudi Jože Olovec

Olovec, ki kandidira na listi Slovenske demokratske stranke, je kot trenutni občinski svetnik MO Krško, predsednik krajevne skupnostni Leskovec pri Krškem in predsednik Mestnega odbora SDS Krško politično proaktiven v lokalnem okolju že vrsto let, so sporočili z Mestnega odbora SDS Krško.

"Občino želimo približati ljudem in jo narediti bolj prijazno občanom," je poudaril Olovec, ki je prepričan, da bi se MO Krško lahko odpovedala določenemu delu dohodkov v obliki manjših prispevkov za občane, nižjih cen energije, bolj ugodnih vrtcev ... "Živimo v izredno močni in bogati občini, naš proračun se lahko skoraj primerja z MO Novo mesto, prepričan sem, da lahko s proračunom MO Krško naredimo veliko več". Med drugim so bile kot glavne točke programa izpostavljene trajno nižje cene energije za občane Krškega, ureditev politike priseljevanja tujcev, ureditev romske problematike, izgradnja športno-turističnega centra na Planini, obnova Šrajbarskega turna, več sredstev za krajevne skupnosti, ureditev cen zemljišč v občini, so sporočili z Mestnega odbora SDS Krško ter dodali, da bodo več podrobnosti o programu predstavili v prihodnjih tednih.

Poleg kandidature za župana je članstvo potrdilo tudi listo kandidatov za občinske svetnike. Predsednik odbora je dejal, da gre mestni odbor na letošnje lokalne volitve z močnejšo ekipo kandidatov za občinske svetnike kot kadarkoli prej, "zato lahko letos upravičeno pričakujemo vsaj 6 ali 7 svetnikov iz naših vrst. Le na takšen način lahko tvorimo lokalno politiko in ne le podajamo predloge." Zaključil je, da je tudi rezultat državnozborskih volitev odlična popotnica za prihajajoče lokalne volitve.

Jože Olovec je sicer že šesti znani kandidat za župana Mestne občine Krško.

(Mestni odbor SDS Krško, eP)

volitve
krško

Pridružite se nam

Poglejte tudi