Skip to main content
Torek, 5. marec 2024
23.08.2021
08:35
Mednarodni pevski festival Brežice 2021
Foto: arhiv ePosavje
Po lanskoletnem premoru letos znova pripravljajo Mednarodni otroški pevski festival Brežice. Letošnji, ki bo peti po vrsti, bo potekal med 27. in 29. avgustom.

V Brežicah letos peti mednarodni otroški pevski festival

BREŽICE "Lansko leto naj bi se zgodil že peti, ampak ga zaradi 'korona razmer' žal nismo niti pripravljali, letos pa smo se opogumili in rekli, da bomo na vsak način poskusili," je pred letošnjim festivalom dejala organizatorka Brigita Šuler. Glede na to, da je v letošnjem letu večina podobnih festivalov potekala prek spleta, so bili pripravljani tudi na tak scenarij. "Vse kaže, da nam bo uspelo, kar me veseli, saj je organizacija potekala skoraj celo leto," je zadovoljna sogovornica.

V primerjavi s preteklimi leti letos beležijo nekoliko manj prijav, a je kljub temu število sodelujočih visoko. "Sprejmemo lahko približno petdeset otrok, vseh prijavljenih je bilo 87."

Pevci iz Avstrije do Bolgarije

Sogovornica ob tem dodaja, da se razmere za obisk prireditev v tem času slabšajo in marsikje po državi jih že odpovedujejo, njih pa kljub temu vodi želja, da otrokom omogočijo vse pogoje za lep nastop. "Odzvali so se otroci iz različnih držav, pridejo pevci iz Hrvaške, Srbije, Bolgarije, Avstrije ter Bosne in Hercegovine.

Polfinalna večera v petek in soboto, finalni večer v nedeljo

Prva dva polfinalna večera bosta potekala 27. in 28. avgusta z začetkom ob 18. uri, in sicer v dvorani Mladinskega centra Brežice, finalni večer pa v nedeljo, 29. avgusta, ob 19. uri na dvorišču brežiškega gradu. 

(eP)

brežice
video
glasbene novice

Pridružite se nam

Poglejte tudi