Skip to main content
V Posavju 8.4° C Četrtek, 6. maj 2021
29.03.2019
13:24
Grafika: organizatorji
KudKr! in Mladinski center Krško predstavljata koncert BODY SAYS NO & HAIKU GARDEN v Mladinskem centru Krško v soboto, 20. aprila, ob 21. uri.

BODY SAYS NO (Krško, Sežana Bistrica ob Sotli)

Skupina Body Says No nastane leta 2016 v Ljubljani v postavi Enej Mavsar (vokal, kitara), Blaž Kocina (bobni) in Jošt Drašler (bas). V začetku leta 2018 začnejo s studijskim delom in odigrajo svoj prvi koncert v Trstu. Jeseni 2018 se jim pridruži še Martin Ukmar na kitari in klaviaturah.

Body Says No so decembra 2018 objavili prvi EP z naslovom 3 songs s pomočjo Robija Bulešiča v kočevskem studiu BearTracks. Celotna izdaja je na voljo v digitalni obliki na platformi Bandcamp. Za uvodno skladbo Hatch pa predstavljajo svoj prvi videospot, ki ga je posnel Matej Čebulec.

Body Says No izvaja avtorsko glasbo s teksti v angleščini, ki jo napajajo podtalni žanri rock glasbe (noise rock, post-punk, americana, stoner rock...). Člani bendov delujejo, ali pa so delovali, v zasedbah Karmakoma, Low peak Charlie, Tovariš Strmoglavljen, Zmajev rep, Akami, Suzi Soprano, MeduzaleM, theLIFT in prihajajo iz Krškega, Sežane in Bistrice ob Sotli.

HAIKU GARDEN (Ljubljana)

Haiku Garden je ljubljanski shoegaze/neopsihedelični bend, ki je nedavno izdal svojo prvo dolgometražno ploščo z naslovom ‘Where If Not Now’, ki je izšla 25. oktobra pri KAPA Records. Igrajo glasno in hrupno kitarsko glasbo s primesmi popa, v živo jih podprejo tudi sanjave vizualije.

Leta 2016 so izdali EP ‘Waver’, z njim pa napadli odre doma in v tujini. Igrali so podolgem in počez: Avstrija, Češka, Srbija, Hrvaška, Poljska itd., med drugim nastopili tudi na festivalih v Moskvi in v Liverpoolu. Kino Šiška so ogrevali za velika imena, kot so SUUNS in The Jesus & Mary Chain. Njihov štiklc ‘Rosetta’ iz EP-ja je bil celo izbran kot Song of the day na radiu KEXP iz Seattla.

Sedaj prihajajo oboroženi z novim albumom. Ta je bil deležen številnih odličnih recenzij doma in v tujini. Med drugim je bil denimo v reviji Mladina izbran za domačo ploščo leta, na portalu Muzika.hr pa je pristal na drugem mestu najboljših albumov iz ex-yu regije.

KudKr!

krško
mc krško
napovednik

Pridružite se nam

Novice iz Posavja