Skip to main content
V Posavju 0.1° C Petek, 27. januar 2023
24.08.2022
09:19
Festival mladih, Kitariada, Sevnica
Foto: KŠTM Sevnica
V tednu med 16. in 20. avgustom je bilo v Sevnici zelo pestro. V prekrasno okolje grajskega parka na Gradu Sevnica se je vrnil Festival mladih.

Festival mladih 2022 in 15. Kitariada

SEVNICA Festivalsko dogajanje je potekalo cel teden in se zaključilo na igrišču pri bazenu s 15. Kitariado z glavno zvezdo, skupino Crvena jabuka. Festival mladih 2022 je bil zelo pisano obarvan in nudil vsebine za prav vse.

Prvi dan festivala je bil v torek, 16. avgusta. V parku je potekal Dan za zdravje, kjer so se odvile kar štiri aktivnosti za krepitev odpornosti in splošnega zdravja. Začeli smo s teorijo Tao face joge, nato nadaljevali s prakso obrazne joge, sledila je izvedba klasične joge, ki poteka na gradu vsak torek v izvedbi Društva joga v vsakdanjem življenju, zaključili pa smo s sprostitvijo ob zvočni kopeli. Med aktivnostmi smo veliko klepetali, delili lastne izkušnje in tudi nasvete.

Drugi dan festivala je bil v sredo, 17. avgusta, ko se je odvijal Dan za družine. Ta dan je bil zelo pester in obarvan z raznimi aktivnostmi. Glavna atrakcija so bile gledališka predstava za otroke, napihljiva igrala in zipline od PGD Sevnica. Obiskovalci pa so bili deležni še veliko več aktivnosti, saj se je veliko lokalnih društev in organizacij predstavilo in izvajalo razne aktivnosti, kot so lovi na zaklad, planinsko plezanje, gozdni twister, preizkusili smo lahko uniformo in nov avto od policije, se slikali pri foto kotičkih, jedli iz super ponudbe in še mnogo več.

Fotogalerija (Foto: KŠTM Sevnica, Jakov Fik Čečura, Jože Hvala):

Tretji dan je bil Dan za koncert v parku. Nastopila sta Tina Marinšek in Daniel Vezoja z bendom. Danes sta oba že dobra znanca slovenske glasbene scene - Tino poznamo iz televizije in kot bivšo pevko Tabujev, Daniel pa je domačin iz Brežic in kot so pri Mladini zapisali, je njegov album "eden izmed najbolj zaokroženih in zrelih prvencev kakšnega slovenskega avtorja v zadnjem času. Plošča, ki še kako presega slovenske meje."

Četrti dan je bil Dan za kino pod zvezdami, prav tako pod zvezdami grajskega parka. Predvajala naj bi se kar dva filma, in sicer ob 20. uri dokumentarni film z imenom 2017, ki bi gledalce popeljal v zakulisje evropskega košarkarskega prvenstva, na katerem je naša zlata reprezentanca s srčnostjo, vztrajnostjo in prijateljstvom dosegla neverjetno zmago in se zapisala v zgodovino. Ob 22.00 pa je bil planiran še en film, srbski film Zlati fant, ki je prišel v slovenska kina letos.

Zaradi slabega vremena smo četrti dan festivala prestavili na petek, 26. avgusta 2022. Festival mladih se je zaključili na peti dan, v soboto, 20. avgusta, s 15. tradicionalno Kitariado, ki se je odvijala na igrišču pri Bazenu Sevnica, z glavno atrakcijo, skupino Crvena jabuka. Kot vsako leto pa so nastopile tudi lokalne skupine, kot so Cantina Thrash, Makadam, ARS Groova, Štandgas in Modre zvezde.

Vir: KŠTM Sevnica

sevnica
fotogalerija

Pridružite se nam

Poglejte tudi

Novice iz Posavja