Skip to main content
Sobota, 3. junij 2023
07.08.2020
07:51
Robert Petan, koncert v Brežicah
Foto: Amadeja Smrekar
Po premiernem koncertu na brestaniškem gradu je Robert Petan karavano svojih skladb pripeljal tudi na dvorišče brežiškega gradu. S prijatelji je navdušil zbrano občinstvo, več pa v nadaljevanju.

Robert Petan s prijatelji navdušil v domačih Brežicah

BREŽICE Robert Petan je v sklopu dšbjevih poletnih vikendov v dveh dneh razprodal in odigral koncert za njemu najtežjo in najljubšo publiko. Njegova pronicljiva besedila humorno razkrivajo ironije majhnih resnic običajnega vsakdana, ki poslušalca pogostokrat zasukajo navznoter in kadar ob kaj zadanejo, kot bi rekel Robert v in o svojem Konju, bi se dostikrat moral razjokati, če se ne bi mu smejalo.

Da pa je oder, ne samo po izgledu ampak tudi po občutku postal njegova dnevna soba, je nanj po instrumentalnem uvodu in kantavtorskem nadaljevanju povabil še vokalistke Majo Weiss, Tadejo Molan, Klaro Moškon in Tjašo Rupar, ki so njegovim skladbam postavljale nov zvočni zid, katerega sta na drugi strani sestavljala s klarinetom Tomaž Zevnik in na kitari Lovro Klanjšček, ki je odpel slečeno verzijo komada What a Lover. S pesmijo, ki jo je napisal posebej zanjo pa se je ob Robertu predstavila tudi Rebeka Dremelj.

Fotogalerija (Foto: Amadeja Smrekar):

Da pa je občinstvo dobilo res celoten sprehod od nebesednih do izključno besednih prvin, se je na repertoarju znašla tudi poezija. Njihov dolg aplavz na koncu je zagotovil, da ga bo tudi pozdravil, ko bo naslednjič stopil na oder, na prizorišče, ki si zasluži izvenkoronske razsežnosti.

K. R.

brežice
fotogalerija

Pridružite se nam

Poglejte tudi