Skip to main content
V Posavju 5.6° C Petek, 9. december 2022
16.04.2021
13:36
Leslie More
Foto: arhiv skupine Leslie More
Člani krške glasbene skupine Leslie More so nedavno v svet poslali glasbeni prvenec z naslovom "My mind is clear" (Moje čiste misli, op.p.), s katerim se vračajo v začetke 90-ih let.

Prvi album krške zasedbe Leslie More

Album skupine Leslie More z naslovom My mind is clear prvi uradni avdio zapis desetih avtorskih skladb v angleščini, ki so jih posneli po principu DIY (Do it yourself - naredi si sam) v svoji domači vadnici. Krčani s svojim prvim albumom prinašajo na slovensko glasbeno sceno pozabljeno liriko z začetka 90-ih let, ki v ospredje postavlja posameznikov odnos do sveta ter opisuje njegove najgloblje demone domišljijskega in tudi avtobiografskega izvora. Zvočna slika novega albuma je, razen tiste misteriozne in skoraj mitološke snovi, daleč od temačne. Leslie More so tako povezali romantično zasanjanost Pixies-ov s katarzičnimi Placebolike vibracijami in ta osvežilni koktajl glasbenih smeri, kot so post rock, indie in grunge, je v ušesih več kot dobrodošel.

Leslie More - My mind is clear

  • 0:00​ Far from the crowds
  • 5:11​ Bitter, sweet, insane
  • 10:07​ Moonlight
  • 14:21​ Empty wheel
  • 18:39​ Less is more
  • 25:14​ Dare
  • 28:52​ Drive
  • 32:39​ Moments like this
  • 37:49​ Sound
  • 42:59​ End of the road

Začetki skupine segajo v leto 2013

"Začetki skupine, katere člani prihajajo iz Krškega, segajo v konec leta 2013. Besedila so osebnoizpovedna in izražajo strahove, dvome, sanje, ki se prepletajo z domišljijo in intuicijo," so sporočili iz skupine. Zasedbo sestavljajo Maša Zagorc (vokal), Rok Bohorč (kitara), Rok Povhe (kitara, spremljevalni vokal), Jani Bohorč (bas) in Haris Lisić (bobni).

Za glasbo, besedila, produkcijo in mix so poskrbeli člani skupine, za mastering posnetega gradiva Bojan Pahljina iz Studia RLS Novo mesto, za grafično oblikovanje albuma pa je poskrbel kitarist Rok Bohorč. My mind is clear je sicer verz iz skladbe Empty wheel, ki so so ga Leslie More uporabili za naslov njihovega prvega albuma.

Leslie More

"Nismo obremenjeni z določenim glasbenim stilom"

"Zagotovo sta na našo glasbo vplivala kraj in okolica iz katerega prihajamo, ljudje, dogodki in kulturna scena kraja, ki je skozi zgodovino dala kar nekaj odličnih bendov in glasbenih posameznikov. Skladbe na albumu My mind is clear kažejo, da nismo bili obremenjeni z nekim določenim glasbenim stilom, je mešanica različnih podzvrsti alternativnega roka," še pravijo glasbeniki.

(eP)

glasbene novice
krško
video

Pridružite se nam

Poglejte tudi