Skip to main content
V Posavju -17.8° C Sobota, 1. april 2023
16.03.2022
15:01
Lara Love & Sky
Foto: arhiv Lara Love & Sky
Dvojec Lara Love & Sky, ki je pričel svojo ustvarjalno pot pri projektu Sladica s skladbo “Klic na pomoč”, predstavlja svojo tretjo skladbo “O naju”.

Greva en gir, Himna, O naju

Po radijskih uspešnicah Greva en gir in Himna sta avtorsko sodelovala tudi pri zadnji skladbi Jadranke Juras. Skladba O naju je pesem o tesnem prijateljstvu med moškim in žensko, ki kljub močnim govoricam ostajata zvesta sebi in skupaj lovita svoje sanje. Navdih za besedilo je Lara dobila med nočno vožnjo po ljubljanskih ulicah, ko se je postavila v vlogo lika iz kultnega srbskega filma Beogradski fantom. V filmu neznani moški z ukradenim belim Porschejem vsako noč beži pred policijo po beograjskih ulicah. Kljub temu, da ga nihče ne pozna, o njem govori celo mesto in postane heroj ulice.

O naju

Osnova za glasbo je bil Janijev lockdownovski Drum & Bass eksperiment, ki je kasneje z Larinim tekstom dobil bolj “songovsko” obliko. Za videospot je poskrbela ekipa Studia7, ki je z dinamiko in ustvarjalnimi kadri pesmi dodala vizualno magijo.

Video narekuje zgodbo dveh izgubljenih duš, ki uživata svobodo in mir v lahkotni vožnji skozi nočno mesto. Junaka na svojih postapokaliptičnih kolesih zamišljena iščeta življenje na ulicah, dokler se ne najdeta in nadaljujeta skupno vožnjo. Ponoči sta fantoma, ki lovita svoje sanje, podnevi pa normalni osebi, ki živita življenje eden mimo drugega. Upodobila sta ju Gea Erjavec in Tareef.

O naju je komad o tesnem prijateljstvu med moškim in žensko, pravi Lara Love. "Na najini skupni poti sva se odločila, da narediva analizo odnosa med moškim in žensko, kaj vse je sploh možno. Ker so govorice tista tema, ki sva si jo izbrala za ta komad, sva se odločila, da bova razmišljala o tem, kaj se to govori o naju in kaj bi bilo drugega kot pač prijateljstvo. Ali je prijateljstvo med moškim in žensko sploh možno? Misliva, da je, ker sva v prijateljskem odnosu in super funkcionirava skupaj, tako da vse je možno."

To je njun tretji skupni komad. "Sodelovala sva že pred leti, ko sva skupaj delala komad za Jadranko Juras Drugače ne znam, na koncu sva se povezala v projektu Sladica in delala skupaj tudi z drugimi glasbeniki. Naredila sva komad Klic na pomoč, ki je bil hit leta na Valu 202, najbolj poslušana skladba v letu 2020. Ugotovila sva, da nama nekako res gre to skupno sodelovanje (smeh, op. p.), zato sva združila moči in naredila komad Greva en gir, drugi singel je bila Himna, nato sva za Jadranko Juras naredila komad Otroci noči, no zdaj pa še najin tretji singel O naju," o sodelovanju s Skyjem pravi Lara Love.

Lara Love in Sky nadaljujeta svojo glasbeno avanturo v pravem ritmu, saj imata na zalogi še kar nekaj skupnih idej, ki jih bosta v kratkem realizirala. "Pripravljene imava še druge projekte in v prihodnje bova naredila še kakšen album ali EP. Kdaj? Najverjetneje v letu 2023."

posavska glasba
krško
video

Pridružite se nam

Poglejte tudi

Zadnje novice