Skip to main content
Torek, 5. december 2023
01.09.2021
15:00
Mednarodni otroški pevski festival Brežice 2021
Foto: ePosavje.com
V Brežicah je minuli konec tedna potekal peti Mednarodni otroški pevski festival, na katerem se je predstavilo 50 mladih pevcev.

Mednarodni otroški pevski festival Brežice 2021

BREŽICE Na mednarodnem otroškem pevskem festivalu se je predstavilo 50 mladih pevcev. Polfinalnima večeroma, ki sta potekala v petek in soboto, je v nedeljo sledil veliki finale.

"Vsak festival, vsako priložnost poizkušamo izkoristiti"

Finalni večer Mednarodnega otroškega pevskega festivala Brežice je postregel z odličnimi nastopi pevcev iz Slovenije, Hrvaške, Bosne in Hercegovine, Srbije in Bolgarije. "Vsak festival, vsaka priložnost za nastopanje v Sloveniji je krasna in jo vedno poizkušamo izkoristiti, saj v Sloveniji ni toliko priložnosti, da se pokažeš na takšnih festivalih ter jih je bolj malo, zato smo res hvaležni za tiste ki so," nam je povedal 15-letni Janez Ivačič iz Maribora.

Mladi udeleženci o sodelovanju na festivalu

"Slišala sem zelo lepe pohvale tega festivala in sem se odločila, da se ga bom udeležila," nam je zaupala Tjaša Jakub (15) iz Šmartnega pri Ljubljani. Iz Hrvaške se je festivala udeležila Marina Muštra (11), ki je veliko pozornosti pritegnila tudi s svojo obleko. "Obleko sva oblikovali skupaj z mamo. Mi je zelo ljuba, rada jo nosim na nastopih in menim, da se odlično poda k pesmi."

"Priložnost, da obiščem novo državo in spoznam nove prijatelje"

"Moj oče je glasbenik in že od nekdaj pojem z njim, festivale pa obiskujem od svojega šestega leta. Tokrat sem se predstavila s pesmijo I'll never love again, ki je svetovna uspešnica," je še dodala Marina. Elitsa Uzunova (11) je ob tem pripomnila, da je festival zelo dober. "Zaradi pandemije nismo veliko potovali, to pa je bila priložnost, da obiščem novo državo in spoznam nove prijatelje."

Fotogalerija (Foto: ePosavje.com):

26 jih je nastopilo na finalnem večeru

Od petdesetih mladih pevk in pevcev, ki so nastopili v dveh polfinalnih večerih, se jih je finalnega dela udeležilo 26. Za komisijo težko in nehvaležno delo. Brigita Šuler, organizatorica festival, pravi, "da so tudi letos dobili prijavljene pevce, ki so vsi v bistvu dobri. Tukaj ne gre za intonančne fauše, ampak so res že interpretacije, zrele in tako naprej. To so otroci, ki pojejo od malih nog, nekateri tudi že delajo z mentorji, tako da je bilo težko delo že izmed vseh prijavljenih izluščiti preko avdicije petdeset oziroma dvainpetdeset najprej."

"Pri nas dobijo lepo odrsko izkušnjo"

Udeleženci se na brežiški festival tudi radi vračajo, dodaja Šulerjeva. "Zavedajo se, da dobijo pri nas neko lepo odrsko izkušnjo. Poleg tega je za njih vse brezplačno in cenijo ta naš trud, da jim damo zares odlične, idealne pogoje za nastop. Kar se ozvočenja tiče, imamo vedno perfektne pogoje, luči in tako naprej. Konec koncev tudi video produkcija, tukaj v ozadju se že vidijo kamere. Vsako leto naredimo eno lepo oddajo, ki jo potem prenašajo televizije." Tudi letošnji festival je nase opozoril z odličnim naborom nastopajočim, organizatorji pa so v mislih že pri pripravi naslednjeg

(eP)

brežice
glasbene novice
video
posavski tednik

Pridružite se nam

Poglejte tudi

Novice iz Posavja