Skip to main content
V Posavju 8.2° C Četrtek, 6. maj 2021
06.04.2019
11:42
Grafika: ePosavje
Nik Škrlec, Brestaničan mnogoterih talentov, na svojem Youtube kanalu objavlja serijo Študije bananinega olupka, v katerih se pogovarja z gledališkimi (so)ustvarjalci. Tokrat z Juretom Karasom.

Jure Karas

Književnik in pisec glasbenih besedil V četrtem nadaljevanju je Nik pred kamero povabil Jureta Karasa, Slona iz dueta Slon in sadež, sicer pa pisca glasbenih besedil in književnika. Kot pravi Nik, ga je v Študije povabil, ker ima zanimiv in širok vpogled v komično ustvarjanje in ogromno izkušenj, ki vse to podprejo.

Slon iz dueta "Pogovarjala sva se po Dnevih komedije, kjer je bila predstava Realisti nagrajena kot žlahtna komedija (Jure je avtor in dramaturg predstave), tik pred Tednom slovenske drame, kjer je taista predstava v spremljevalnem programu, Slon in sadež pa sta afterparty Tedna slovenske drame," še dodaja v opisu tokratne epizode. Vabljeni k ogledu.

Študije bananinega olupka

Študije bananinega olupka je Nikov raziskovalni projekt v SNG Drama Ljubljana in v katerem na poglobljen način predstavi gledališke ustvarjalce, z njimi poklepeta o vsem in še čem ter tako želi s projektom gledališče približati slehernemu gledalcu in gledalki na medmrežju. Videozapis je  na ePosavje.com objavljen z Nikovo privolitvijo.

(bš)

nik škrlec

Pridružite se nam

Novice iz Posavja