Skip to main content
Četrtek, 1. junij 2023
28.06.2019
11:10
Foto: arhiv Nuše Derenda
Nuša Derenda je izdala dolgo pričakovani spot za svoj novi hit Sto in ena. Vsekakor gre za vročo in dobesedno ognjeno stvaritev.

Sto in ena

Skladbo Sto in ena je napisal Miro Buljan, s katerim je pevka v preteklosti že sodelovala. Hrvaška različica pesmi nosi naslov Da zamiriše mi noč, tekst je napisala Mirova žena Sonja Buljan, slovenski tekst pa Rok Lunaček. Nekaj idej k tekstu je Nuša prispevala tudi sama, saj je prepričana, da je tekst iz njenih ust še bolj prepričljiv in se na tak način ob nastopu na odru še lažje poveže s publiko. Sto in en trenutek je zgolj metafora za trenutke življenja.

"Včasih se v odnosu zvrsti sto trenutkov, a je potem sto in prvi moment tisti, ki zgodbo popelje naprej ali pa jo zaključi"

''Včasih se v odnosu zvrsti sto trenutkov, a je potem sto in prvi moment tisti, ki zgodbo popelje naprej ali pa jo zaključi,'' o zgodbi razmišlja Nuša Derenda, ki dodaja, da je v spotu prav zato prikazana igra vročine in železa, nekaj, kar še tako trdno stvar lahko raztopi, zvije ter v fundamentu spremeni za zmeraj.Gre torej za večno igro srca in glave, ki se sta v slehernih trenutkih tista nasprotujoča si pola, ki vselej vlečeta na svojo stran. Srečni pa so tisti, ki jo znajo uskladiti. »V pesmi Sto in ena razmišljam o partnerskih odnosih, ki se končajo in posledično ostane grenak priokus. Iščemo minuse-pluse, sprašujemo se ali smo naredili prav, ali gremo naprej in iščemo nove ljubezni, ki se pogosto ne obnesejo...," je zaupala Nuša Derenda, ki dodaja: "V vsakem partnerskem odnosu pride do različnih težav, to je normalno. Pride tudi do točke, ko več ne veš a še ljubiš, kajti zaljubljenost in metuljčki v trebuhu minejo hitro. Ostanejo pa lepi spomini, skupne točke, učenje drug od drugega in s tem osebna rast, spoštovanje, pozornost do partnerja, razumevanje in pogosto je potrebna trdna volja. Vprašanje je ali to res zmoremo."

In kako je potekalo snemanje spota?

"Predvsem je bilo zeloo vroče,v nasprotju z ostalimi spoti, kjer me je po navadi na snemanjih vedno zeblo. Snemanje je potekalo cca 10 ur, bili smo zelo pridni, režiser je Marko Maag (MaaG VISUALS), ki si je nekako zamislil zgodbo in pripeljal Simona Blaževiča, enega od finalistov letošnjega izbora Mister Slovenija, kot statista in igralca, ki je svoje delo odlično opravil. Ob tej priložnosti se zahvaljujem celotni ekipi, ki je skrbela za moj izgled in ''motivacijo'' med snemanjem, Markovi snemalni ekipi,Luka Luka make up, The Lie by Jerneja Podbevšek Zhembrovskyy, Frenk Derenda, Ema Jevnikar«, je izdala Nuša, ki je še dodala, da je snemanje potekalo v tovarni Sij metal v Ravnah na Koroškem. "Kraj je res zelooo oddaljen, ampak se je izplačalo, ker je ambient ''fascinanten''. Zahvaljujem se Sij skupini  za prijaznost in dovoljenje, da smo lahko snemali na tej lokaciji. Hvala vsem, ki ste za skrbeli za nas, da je snemanje potekalo varno in brez težav," se je na koncu zahvalila še naša pevka.

Agencija Eksluzivno

glasbene novice
brežice
video

Pridružite se nam

Poglejte tudi

Novice iz Posavja