Skip to main content
Petek, 1. marec 2024
10.09.2021
09:34
Šport je doma pri Telemachu
Superzvezdnik Cristiano Ronaldo bo svoj drugi debi pri klubu, pri katerem je igral že med letoma 2003 in 2009, doživel v soboto, 11. septembra.

Prvenstva po Evropi se namreč po krajšem reprezentančnem premoru nadaljujejo, Manchester United pa bo v tekmi 4. kola Premier lige na Old Traffordu ob 16.uri gostil Newcastle. Dvoboj si vsi naročniki Telemacha lahko ogledajo na Sportklubu.

Med reprezentančnim premorom je prišlo do enega najbolj odmevnih letošnjih nogometnih prestopov, saj se je portugalski nogometni superzvezdnik Cristiano Ronaldo po 12 letih vrnil na Otok k Manchester Unitedu. Klubu se je Ronaldo sicer pridružil po še eni izjemno uspešni reprezentančni akciji, saj je za zmago Portugalske nad Irsko z 2:1 v kvalifikacijah za svetovno prvenstvo 2022 dosegel oba gola. Skupno je tako za Portugalsko zabil že 111 golov in postal svetovni rekorder po številu zadetkov v reprezentančnem dresu. Pred to tekmo je bil s 109 goli izenačen z Irancem Alijem Daeijem.

Sedaj pa v Manchestru 36-letnika čakajo novi izzivi, za katere analitiki verjamejo, da jim bo kos. V svoji prvi epizodi na Otoku je žel uspeh za uspehom, med drugim je trikrat osvojil Premier ligo in enkrat Ligo prvakov. Portugalec se je Rdečim vragom pridružil tik pred koncem prestopnega roka, United pa je Juventusu zanj odštel 15 milijonov evrov odškodnine. Investicija se je poplačala čez noč, saj so se Ronaldovi dresi s številko 7 prodajali rekordno hitro – samo v prvih 12 urah je bilo med 300 in 400 tisoč naročil, kar je rekord angleške lige.

Ronaldo se je novim soigralcem na treningu prvič pridružil sredi tedna, navijači Manchester Uniteda pa že nestrpno pričakujejo njegovo drugo premiero. Slovenski navdušenci si bodo lahko vse nastope enega najboljših nogometašev v zgodovini ogledali pri Telemachu, saj bo vse tekme angleškega prvenstva ekskluzivno prenašal Sportklub.

OGLASNO SPOROČILO

oglasna novica
telemach

Pridružite se nam

Poglejte tudi

Novice iz Posavja