Skip to main content
Sobota, 3. junij 2023
18.06.2019
12:01
Grafika: ePosavje
Le še trije dnevi nas ločijo do petka, 21. junija 2019, ko se bo ob 21. uri na Bazenu Brestanica začel 20. Festival za mlade ŠROT. Tudi letošnji festival bo imel dobrodelno noto, več v nadaljevanju.

20. Festival za mlade ŠROT

V letošnje poletje nas bodo na velikem festivalskem odru popeljali S.A.R.S., Nipke & The Nipples in Kons. 5. Za vroče poletne hite bo po nastopu glasbenih skupin poskrbel DJ, za zabavne napovedi izvajalcev pa voditelja Maja Pinterič in Lovro Prešiček, Posavca, ki ustvarjata Neki Neki kanal. Vstopnice po predprodajni ceni 7 € so na voljo le še do 20. 6. 2019, na prizorišče pa se bo tudi letos mogoče pripeljati z brezplačnim avtobusom.

20. ŠROT in »20 za 20«

Klub posavskih študentov je v minulem letu uspešno zaključil projekt Analogni spomin za dober namen, v okviru katerega je opozarjal na pomembnost medosebnega stika. S sklopi dobrodelnih akcij, kjer so s pomočjo polaroidnih fotografij zbirali prostovoljne prispevke, ki so jih nato v celoti namenili v dobrodelne namene, so se med drugim pridružili tudi glasbeno-dobrodelnemu projektu »20 za 20« znanega slovenskega bobnarja Marka Soršaka – Sokija in januarja letos z glasbili opremili kar dve posavski osnovni šoli.

Novih možnosti za razvoj glasbene nadarjenosti so se razveselili učenci v Brestanici in Podbočju. Osnovna šola Adama Bohoriča Brestanica KPŠ-jevcem kot glavnim organizatorjem ŠROT-a vsako leto, odkar ta poteka na Bazenu Brestanica, kar je praktično na dvorišču šole, omogoča, da s pripravami začnejo že v času pouka. Del sredstev za njihova nova glasbila so nabrali ravno na lanskem ŠROT-u.

Na letošnjem pa v želji, da (po)ustvarjanje glasbe omogočijo učencem še ene posavske osnovne šole, nadaljujejo s podporo Sokijevega projekta »20 za 20« in vas ponovno vabijo, da na festivalu poiščete foto kotiček, v zameno za prostovoljni prispevek pa domov odnesete neminljiv spomin na jubilejni 20. Festival za mlade ŠROT.

Vstopnice

Po predprodajni ceni 7 € so na voljo samo še do četrtka, 20. junija 2019, na predprodajnih mestih (Bazen Brestanica, Mladinski center Krško in BIT Brežice) ter prodajnih mestih Eventim, na dan dogodka pa bodo vstopnice po ceni 10 € na voljo pri vhodu na prizorišče.

Brezplačni ŠROTBUS

Na dogodek se boste iz Krškega lahko pripeljali z brezplačnim ŠROTBUS-om, ki bo iz glavne avtobusne postaje Krško odpeljal ob 20.00, 21.00 in 22.00, prav tako pa bo po koncu prireditve poskrbel za varno in brezskrbno vožnjo domov ob 1.00, 2.00 in 3.00.

Parkirišče

Za vse, ki se boste na festival pripeljali z lastnim prevozom, bo urejeno brezplačno parkirišče v neposredni bližini prizorišča. Organizatorji prosijo vse obiskovalce, da upoštevate navodila rediteljev in vas pozivajo, da na prizorišče pridete čim prej, saj je število parkirnih mest omejeno.

Klub posavskih študentov

brestanica
klub posavskih študentov
festival šrot

Pridružite se nam

Poglejte tudi

Novice iz Posavja