Skip to main content
V Posavju -17.8° C Sreda, 22. marec 2023
01.11.2019
17:25
9. Kolomonov žegn
Foto: arhiv Mladinskega društva Bistrica ob Sotli
To soboto, 2. novembra, bo v Klubu Metulj v Bistrici ob Sotli že deveti Kolomonov žegen.

9. Kolomonov žegn

BISTRICA OB SOTLI Festival, poimenovan po legendarni knjigi vraž in urokov, vedno poteka na prehodu iz oktobra na november in je nekakšen odgovor na Noč čarovnic. Obiskovalcem se ni treba našemiti v čarovnice ali vampirje, edina čudežna sila, ki se jih bo polastila, pa je sila dobre muzike.

Noč čarovnic je ameriški praznik, ki pa izhaja iz starih poganskih tradicij, kakršne so bile nekoč žive tudi na naših tleh. Na Kolomonovem žegnu se vsako leto približamo naši tradiciji na drugačen način: prve nastopajoče večera poprosimo, da pripravijo priredbo katerekoli slovenske ljudske pesmi. Letos bosta večer odprla Laura Betka Kranjc in Sven Horvat, ki tvorita samosvoj etno- šanson duet Zajtrk, ljudska viža, ki sta jo priredila posebej za to priložnost, pa naj ostane skrivnost.

Po Zajtrku bomo deležni lekcije Prismojenih Profesorjev Bluesa. Četverec izjemno podkovanih mojstrov blues glasbe je v zadnjih letih eden najbolj garaških slovenskih bendov. Igrali so najbrž že na vseh slovenskih klubskih odrih, na mnogih po večkrat, in naleteli na vznesene odzive glasbenih navdušencev. Redno koncertirajo tudi po Evropi, leta 2017 pa so se neustrašno podali na turnejo po domovini bluesa, rocka, funka, jazza in drugih zvrsti, ki so jih zaznamovale – in tudi tam blesteli. Po akustičnem uvodu torej električni finale večera, ki vas bo gotovo uročil.

Ekipa Mladinskega društva Bistrica ob Sotli

bistrica ob sotli
napovednik

Pridružite se nam

Poglejte tudi