Skip to main content
V Posavju 22.8° C Torek, 4. avgust 2020
18.10.2019
11:30
Oktober 2009, Foto: arhiv ePosavje
Te dni mineva devet let od izgradnje največjega krožišča na krških cestah, krožišča pri nakupovalnih središčih pod daljnovodi. Od Križaja do Brestanice imajo na levem in desnem bregu Save 12 krožišč.

Vsa krška krožišča

Najmanjši premer na krožišču Vipap, največjega ima ta pod daljnovodi

KRŠKO Od Križaja do Brestanice je tako na levem in desnem bregu Save 12 krožišč. Pogledali smo v številke Prostorskega informacijskega sistema in ugotovili, da sta po premeru krožišč najmanjša na in ob mostu čez Savo v Krškem, na 2. mestu pa je krožišče na levem bregu Save v Vrbini.

Brestaniško krožišče in tisto na Križaju skoraj enako široka

Če je premer največjega krožišča pod daljnovodi dobrih 38 metrov, je s slabimi 36 metri naslednje krožišče v Vrbini na novi krški obvoznici. Večina preostalih krožišč je pod 30 metri premera, tretji največji je tisti na Drnovem proti Veliki vasi, Krškem in vasi Drnovo.

Avtocesta Drnovo, hidroelektrarna Krško

Omenjenim sledijo mu krožišča pri avtocesti na Drnovem (26m premera), pri hidroelektrarni Krško (25m) ter v Brestanici in na Križaju (23m). Po premeru jima sledita krožišče pri podmornici na Vidmu in v Velikem Podlogu, najmanjša pa sta pri mostu čez Savo na Cesti krških žrtev in najmanjše krožišče za Vipap.

(bš)

krško
ceste

Pridružite se nam

Novice iz Posavja