Skip to main content
V Posavju 6.9° C Sobota, 4. februar 2023
28.09.2019
11:59
Foto: ePosavje.com
Občinsko vinsko trto so si v petek v Bistrici ob Sotli za središče svoje družbe vzeli vinogradniki Društva vinogradnikov Šempeter. Ob tem je nastala tudi nova televizijska oddaja Meh za smeh.

Trgatev v Bistrici ob Sotli

BISTRICA OB SOTLI Trgatev občinskih vinskih trt je potekala po starih običajih. Vse skupaj se je začelo tako kot se spodobi - s pesmijo in kapljico rujnega. Mimoidoči so se z veseljem zadržali na dogodku, poprijeli za škarje ali vsaj okusili grozdje, na katerega je na trtah pred občinsko stavbo ponosen tudi tamkajšnji župan Franjo Debelak.

Društvo vinogradnikov Šempeter

Društvo Vinogradnikov Šempeter si prizadeva za ohranitev kulturne dediščine, med svoje člane pa vsako leto privabi številne mlade. Med mladimi vinarji prav njihovega društva, so namreč na trgu omembe vredni že številni. Društvo se zaveda, da so mladi tisti, ki jim bo zaupano odgovorno poslanstvo, da kmetijstvo v Sloveniji nekega dne ne izumre. Prav mladi so namreč tisti, ki bodo morali delovati povezano in sodelovati pri oblikovanju strategije vinogradništva za dober polet te panoge v prihodnosti, na naših tleh.

Predsednik društva Blaž Černelič, se kot dolgoleten član zaveda, da je društvo odgovorno, da mlade privablja, obdrži in da na mnoge načine skrbi za prenose znanj iz starejše generacije na mlajšo. Poleg vseh dogodkov društvo ravno zato v svojem programu čez leto načrtuje številna izobraževanja in aktivnosti povezane z njim.

Fotogalerija (Foto: ePosavje.com)

Nova oddaja Meh za smeh na Ansat TV

Na trgatvi se jim je letos pridružila tudi ekipa Ansat TV, ki je na dogodku posnela novo oddajo Meh za smeh. Spremljajte ePosavje.com in kmalu boste izvedeli, kje in kdaj si boste lahko oddajo ogledali. Za zdaj pa vam kaj več ne izdamo.

(sb)

vinogradništvo
bistrica ob sotli
fotogalerija
meh za smeh

Pridružite se nam

Poglejte tudi