Skip to main content
Petek, 1. december 2023
02.06.2022
22:24
Foto: ePosavje.com
Danes poteka druga etapa dobrodelne akcije Radia 1 Deželak Junak. Pozdravili smo ga tudi v Posavju. Poglejmo, kako je bilo v Krškem.

Deželak Junak v Posavju

Radijski voditelj Miha Deželak se je že osmič podal na desetdnevno kolesarsko turnejo po Sloveniji z naslovom Deželak Junak. Cilj akcije je zbrati denar in z njim čim več otrokom iz socialno šibkih družin omogočiti počitnice na morju.

Danes ste ga lahko srečali tudi na posavskih cestah. Etapa, ki se je sicer začela v Ljubnem ob Savinji in nato vodila mimo Mozirja, Malih Braslovč, Žalca, Celja in Laškega, je potekala tudi po Posavju. Okoli 17.30 se je ustavil na železniški postaji v Sevnici, ob 19.30 na avtobusni postaji v Krškem, po 20. uri pa je sledil cilj druge etape pred Športno dvorano Brežice.

Ujeli smo ga v Krškem, kjer ga je pričakalo lepo število podpornikov, ki so mu nedvomno vlili dodatne moči za pot do Brežic. Najmlajši med njimi so mu ponudili prigrizke in čokolado, otroci iz vrtca Leskovec pri Krškem pa so mu predali 750 evrov, ki so jih zbrali za namen akcije. V Krškem ga je pričakala Rebeka Dremelj, ki je z njim nadaljevala do cilja.

Fotogalerija (foto: ePosavje.com)

(eP)

krško

Pridružite se nam

Novice iz Posavja