Skip to main content
Nedelja, 3. marec 2024
04.10.2021
12:41
Trgatev pri Kerinovih, Hiša frankinje
Foto: Luka Rudman
Pri Kerinovih v Hiši frankinje je bilo v soboto, 2. oktobra 2021, veselo, saj so letošnjo trgatev zaključili z obiranjem modre frankinje vrhunske kakovosti.

Trgatev pri Kerinovih v Straži pri Krškem

KRŠKO Ob tej priložnosti se jim je na trgatvi pridružila 24. Vinska kraljica Slovenije Ana Pavlin, evropski poslanec Franc Bogovič s kolegi iz evropskega parlamenta in ansambel Posavski veseljaki, s katerimi so pred leti sodelovali pri glasbenem projektu Pijte modro frankinjo. Po trgatvi so Kerinovi pripravili kratek kulturni program, ki so ga s pesmijo popestrili Posavski veseljaki, z recitalom Pavčkove in Gregorčičeve pesmi pa Simon Kerin. Program je povezovala Sergeja Bogovič.

Na koncu so si trgači zaslužili pravo vinogradniško malico, pokušino prvih moštov letošnjega letnika ter šampiona leta 2012, modro frankinjo letnik 2011 iz arhiva.

Fotogalerija (Foto: Luka Rudman):

30.000 trt na 6 hektarjih

Kerinovi sicer obdelujejo 30.000 trt na 6 hektarjih vinogradov. Glavna sorta je Frankinja, iz katere pridelujejo 8 različnih vin, med njimi tudi posebnost - belo frankinjo. Poleg Frankinje, pa v vinogradih rastejo še Kraljevina, Žametovka, Laški rizling, Sivi pinot, Kerner in Chardonay. Za vso nesebično pomoč so se Kerinovi iz srca zahvalili vsem prijateljem, ki skozi celo leto, še posebej pa v trgatvi, z veseljem pomagajo in brez katerih sami tako velikega dela ne bi mogli opraviti.

(Vinarstvo Kerin - Hiša frankinje, eP)

vinogradništvo
krško
video

Pridružite se nam

Poglejte tudi