Skip to main content
V Posavju 16.7° C Sreda, 28. september 2022
26.08.2021
08:58
Matej Leskovšek, fotograf
Grafika: ePosavje.com
V slovenskih medijih lahko najdete precej posavskih imen. Še posebno v fotografskih oddelkih, a enemu od njih je te dni uspelo nekaj spoštovanja vrednega.

Fotograf Matej Leskovšek po novem za NY Times

SEVNICA Fotograf Matej Leskovšek, s Sevnico v potnem listu, se bo namreč pridružil mednarodni ekipi fotourednikov na svetovno znanem mediju The New York Times. Kot so v ponedeljek sporočili iz omenjene medijske hiše, bo Matej v Seulu v Južni Koreji zadolžen za "pokrivanje" vsebin iz tega dela sveta. Azija je v teh dneh, ko lahko tudi pri nas spremljamo dogajanje v Afganistanu, še posebno zanimivo področje. 

Iz Seula bo "pokrival" dogajanje v Aziji

Kot so zapisali v sporočilu, je Leskovšek pred novo funkcijo fotografiral dogodke v Sloveniji, na Balkanu, Turčiji, Izraelu, Zahodnem Bregu, Siriji in Egiptu. Pred prihodom v novo medijsko hišo je sicer Leskovšek na Poljskem sodeloval z agencijo Reuters, kjer je usklajeval delo z množico fotourednikov in fotografov pri največjih svetovni dogodkov. 

Slovenia Press Photo, Grand Rock Sevnica

Matej Leskovšek je v Sloveniji sodeloval s tednikom Mladina, kjer je bil nekaj časa tudi fotourednik, je eden izmed začetnikov fotografskega natečaja Slovenia Press Photo, kjer zbirajo najboljše fotografske izdelke na sončni strani Alp. Sevničani Mateja pomnijo tudi kot gonilno silo glasbenega festivala Grand Rock Sevnica, ki so ga vsak zadnji avgustovski vikend na sevniškem grajskem griču gostili med leti 2007 in 2009.

(bš, eP)

sevnica

Pridružite se nam