Skip to main content
V Posavju 13.7° C Ponedeljek, 25. maj 2020
05.06.2019
07:21
Grafika: ePosavje
Občinski svet Občine Krško je na redni seji sprejel sklep o lokacijski preveritvi, ki dopušča začasno rabo prostora za kolesarski poligon na Vidmu. V nadaljevanju prispevek iz oddaje Posavski tednik.

Kolesarski poligon Pump track na Vidmu

KRŠKO Občina Krško namreč namerava na območju nekdanjega doma upokojencev zgraditi kolesarski poligon, tako imenovani Pump track, kakršne lahko vidimo že v številnih slovenskih krajih. Občinski svet je na seji sprejel sklep o lokacijski preveritvi, ki dopušča začasno rabo prostora za ta poligon. Krški župan Miran Stanko pravi, da gre za del postopka, ki je predviden v Zakonu o urejanju prostora. "S tem postopkom naj bi začasno, za nekje 7 let, v prostor umestili ta objekt," pravi župan.

Kaj je pump track poligon in kaj vse lahko na njem počnete?

Steza na skupni površini do tisoč kvadratih metrov, ki bi bila primerna za vse vrste koles, rolke, rolerje in skiroje, naj bi bila manjšega obsega s približno 300 kvadratnih metrov asfaltne vozne površine, z enojnimi, dvojnimi in trojnimi grbinami, osmimi nagnjenimi zavoji, zatravljenimi brežinami in notranjimi deli, dostopnimi potkami, klopmi in parkirnimi prostori.

"V Ljubljani jih imajo že nekaj deset"

"Objekte danes gradijo povsod po Sloveniji, v Ljubljani jih imajo že nekaj deset, gre pa za neko obliko igrišča za otroke," še pove Stanko. Skupna vrednost načrtovanega poligona je ocenjena na 48 tisoč evrov. Dela naj bi se začela v letošnjem letu, sicer pa gre za poseg, ki bo trajal mogoče mesec dni. Druge posebne ureditve v tem delu prostora, kjer je nekoč stal Dom starejših občanov, niso predvidene.

Ansat TV

krško
posavski tednik
ansat tv
video

Pridružite se nam

Novice iz Posavja