Skip to main content
Torek, 5. december 2023
18.12.2019
10:06
Prekrivna barva, KNOF
Foto: Zavod KNOF
Barvanje je sproščujoč dogodek, s katerim lahko marsikateri stvari podaljšamo življenjsko dobo, jo naredimo osebno ali pa jo celo rešimo pred uničenjem.

Kaj je to Prekrivna barva in čemu bi si jo želeli?

Zato smo se v KNOFu vprašali, zakaj ljudje predmetov, ki so se jih naveličali ali pa so poškodovani, ne prebarvajo? Ker je težko. Barvanje ni ravno mačji kašelj. Za barvanje je potrebno zbrusiti površino, pred nanosom končne barve je potrebno nanesti primarni sloj in na koncu barvanje ponoviti vsaj dvakrat. In kako lahko barvanje postane odgovorni užitek s pozitivnim učinkom na okolje in našo kreativnost?

Fotogalerija (Foto: Zavod KNOF):

S prekrivno barvo, ki jo je razvil KNOF v partnerstvu s podjetjem Chemcolor, ki omogoča barvanje tudi čistim začetnikom. Barva je izdelana na vodni osnovi in zato je mogoče čopiče in ostale pripomočke prati pod vodo, predhodno brušenje ni potrebno, in že po prvem nanosu prekrije les, kamen, kovino, steklo, keramiko in plastiko. Pripravili smo 5 čudovitih odtenkov, s katerimi boste odsluženim predmetom dali novo življenje.

Da pa ne boste reševali predmete le za notranje prostore, je naša barva zaščitena proti UV žarkom in po dveh nanosih pokaže zobe vsem vremenskim pogojem. Sedaj pa dobro premislite, kje leži kakšen star stol ali zaprašena nočna omarica. Mogoče imate kakšen utrujen cvetlični lonček, košaro ali vrata. Vse te predmete lahko ponovno uporabite in vašemu domu dodate piko na i. Ker pa si želimo, da je naš vpliv na okolje čim manjši, barvo zmeraj dobro zaprite, pripomočke operite v lončku z vodo in ne pod tekočo vodo, embalažo pa lahko še uporabite za kakšen kreativni projekt ali jo zavržite v rumeni zabojnik. Etiketo iz recikliranega papirja pa v zabojnik za papir.

Prekrivno barvo lahko kupite v prenovljeni trgovini Stara šola, na krški tržnici, kjer si lahko poiščete še kakšen zanimiv predmet, ki ga lahko pobarvate. Seveda pa je obnovljen predmet ali barva odlično odgovorno darilo za vaše najbližje, zato vljudno vabljeni.

Spremljate naš instagram profil @knofskupnost za več idej in nasvetov.

Avtor članka: Kristijan Pinosa

Obraz Posavja Mojca Metelko

Na voljo so novi članski paketi KNOF za spremembe!

Želimo, da postanete del tega, kar počnemo v KNOFu. Želimo, da vsi postanejo del tega, kar počnemo. Samo vsi skupaj lahko izvajamo spremembe, potrebne za razvoj naše skupnosti in za razvoj strategij, ki temeljijo na naših vrednotah, ki so jedro Knofa:

Naše članstvo je namenjeno vsem. Tistim, ki šele začenjajo z neko zamislijo, tistim, ki že vodijo svoja podjetja kot tudi mednarodnim podjetjem. Postanite člani za dostop do novih priložnosti, novega znanja in novih izkušenj.

Vključenost, znanje

Paket

USTVARJALCI SPREMEMB

Naš osnovni paket je vse prej kot osnovni. Omogoča vam dostop do naše mreže podjetij, mentorjev, podpore, strank, prostorov, dogodkov, delavnic in srečanj. Kot vidite, je vse prej kot osnovno. Prav tako dobite pomoč pri informacijah in napotkih o zadnjih novostih na področju trajnostnega razvoja, poslovnih strategijah prihodnosti, o tržnih inovacijah, človeških virih 4.0, pa tudi nekaj neverjetnih popustov na druge storitve in izdelke naše skupnosti. Vse to in tudi to, da postanete del najbolj življenjsko pomembne 'poslovne' skupnosti v regiji.

< REGISTRIRAJTE INTERES ZA ČLANSTVO >Paket

SPREMINJAMO IGRO

Za tiste, ki želite svoj idejo ali posel popeljati na naslednjo raven. Ker potrebujete nekaj pomoči, nekaj idej, nekoga drugega, ki bi vam svetoval, vas usmeril, kako priti na naslednjo stopnjo. Tukaj vstopimo mi. Resnično razumemo, kako dragocen je lahko dodaten strokovni vložek, da se premaknete na naslednjo stopnjo. Lahko vam pomagamo, ne glede na to, ali gre samo za en projekt ali za razvoj celotne poslovne strategije. Ponujamo vam: - individualna mentorsko-svetovalna srečanja vsak mesec - spletna skupinska srečanja za razpravo in ustvarjanje idej z drugimi člani, ki spreminjajo igro ter z mentorjem - štiri srečanja na leto, ki vam pomagajo pri razvijanju stikov in ustvarjanju novih idej Prav tako dobite popoln dostop do vsega v našem članskem paketu „Ustvarjalci Sprememb“. Resnično vam bo članstvo s tem paketom prineslo znantno spremembo in vaše podjetje ali idejo popeljalo na naslednjo raven.

< REGISTRIRAJTE INTERES ZA ČLANSTVO >Paket

PARTNERJI V SPREMEMBAH

Naj bo vaše podjetje del skupnosti. Postanite del mreže podjetij, ki se medsebojno podpirajo in si medsebojno pomagajo rasti. Če hočete biti med vodilnimi podjetji v Posavju, morate biti del spremembe, ki se dogaja. Z vašo pomočjo lahko v Posavju gojimo skupnost sprememb.

Naš paket PARTNERJI V SPREMEMBAH ponuja:

  • objavo v naše partnerskem katalog ter dostop do novih poslovnih partnerjev in strank,
  • dostop do brezplačnega najema Knofovih prostorov,
  • priložnost, da postanete mentorji, ponudite predavanja ali uporabite KNOF za organiziranje lastnih delavnic,
  • izmenjavo dela in znanj, • dostop do skupnega znanja,
  • priložnost, da prejmete Knofov certifikat,
  • dostop do ekskluzivnih dogodkov in priložnosti.

Potem pa še! Dobite tudi dostop do nekaterih dodatnih Knofovih storitev:

  • računovodske in finančno-svetovalne storitve za socialna podjetja,
  • izvajanje podjetniških in eko delavnic v šolah,
  • FabLab Krško switch

Izkoristite lahko tudi našo mrežo mentorjev in imate ekskluziven dostop do informacij na področjih trajnostnega razvoja, poslovnih strategij prihodnosti, tržnih inovacij, človeških virov 4.0, pa tudi do nekaj neverjetnih popustov na druge storitve in izdelke naše skupnosti.

< REGISTRIRAJTE INTERES ZA ČLANSTVO >Paket

VELIKA SPREMEMBA

Ste veliko uveljavljeno podjetje, ki želi biti na čelu sprememb. No, tudi pri tem si lahko pomagamo. Pridobite dostop do zaposlitvenega inkubatorja, mrež SRIP in KOC ter naše krožne akademije! S paketom VELIKA SPREMEMBA uživate tudi v vseh ugodnostih našega članskega paketa „Partner v spremembah“. Pomagajte nam, da vam pomagamo soustvarjati velike spremembe.

< REGISTRIRAJTE INTERES ZA ČLANSTVO >


Če ne veste, kateri paket članstva je najbolj primeren za vas, nas kontaktirajte:

OGLASNO SPOROČILO

zavod knof
sevnica
krško
fotogalerija

Pridružite se nam