Skip to main content
V Posavju 17.7° C Nedelja, 31. maj 2020
12.08.2019
12:34
Foto: Ciril Dolinšek / FB skupina Prijatelji Lisce
Pred leti so na Dreveniški gori postavili prvo ti. klopco ljubezni. Kot pravijo idejniki, klopca obsijana z žarki sončnega zahoda privablja obiskovalce in jih navdaja z energijo, voljo in razgledom.

Klopca ljubezni kmalu tudi na Grmadi

Od konca septembra tudi nad Krškim

LISCA, SREMIČ V naslonjalo klopce urezano srce je kmalu postal prepoznaven motiv za fotografije, ki so se s pomočjo družbenih omrežij razširile po slovenskem spletu.

14 lokacij v Sloveniji, tudi na Lisci

Tako lahko danes klopco ljubezni odkrijete na 14 lokacijah po vsej Sloveniji, ena izmed teh je tudi na naši posavski Lisci. In tej se bo konec septembra pridružila še ena. V sklopu Evropskega tedna mobilnosti bodo namreč v soboto, 21. septembra, v Krškem pripravili zaključni dogodek omenjenega tedna, ko bodo pripravili pohod iz Krškega na Grmado, tam pa skupaj s Planinskim društvom Videm Krško postavili klopco ljubezni in z gosti predstavili trende pohodništva.

Kaj je Klopca ljubezni?

Pot klopi srca se je začela pred davnimi leti v objemu Dreveniške gore. Obsijana z žarki sončnega zahoda privablja obiskovalce in jih navdaja z energijo, voljo, razgledom in tišino. Takšno filozofijo želimo negovati tudi v naprej. Klopce danes iščemo na Boču – Dreveniška gora, Donački gori in Vogarju, Lisci in Veliki planini, Pomjanu, Polhograjski grmadi, Sabotinu, Mestnem vrhu nad Kočevjem, Veliki osojnici nad Bledom, Čavnu. Dostop do njih ponudi čudovito popotovanje skozi bogate gozdove Slovenije, razgled pa poplača sleherni korak v srtm klanec. 

Vir: Klopcaljubezni.si

krško
sevnica

Pridružite se nam

Novice iz Posavja